Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne mag conditie vrijblijvend op peil houden bij Ajax

Lasse come home, dat was de oproep van verschillende Ajaxsupporters nadat het contract van Schöne bij Genoa werd ontbonden. Ajax en de Deen hebben gehoor gegeven aan die oproep, want de middenvelder traint vanaf donderdag mee met de selectie.

14 januari 2021 - 11:27
Schonetrainen800
We zien vanaf donderdag weer een vertrouwd gezicht op de training. © Ajax Images

Schöne besloot in de zomer van 2019 om Ajax na zeven jaar voor een buitenlands avonduur te verruilen. Hij vertrok naar het Italiaanse Genoa, waar hij in de Serie A flink wat minuten maakte. Sterker nog, de Deen was basisspeler in zijn debuutseizoen en kreeg tevens de meeste speelminuten van de gehele selectie.

Dit seizoen ziet de wereld van Schöne er ineens heel anders uit. De nieuwe technisch directeur van Genoa was de middenvelder liever kwijt dan rijk, waarna Schöne niet werd ingeschreven voor de competitie. Anders gezegd, de Deen kon sowieso tot de winterstop niet in actie komen.

En dus was er eigenlijk maar één optie: het contract verscheuren. Dat is dan ook precies wat Genoa en Schöne deden, met als resultaat een transfervrije status. Terwijl de oud-Ajacied nadenkt over zijn toekomst – er is zowel interesse vanuit Nederland als het buitenland – wil Schöne graag met het oog op het EK zijn conditie op peil houden.

Ajax biedt daarin nu dus een helpende hand, door Schöne mee te laten trainen met de selectie van Erik ten Hag. “Het is vrijblijvend, ik mag meetrainen om mijn conditie op peil te houden,” vertelt Schöne aan Voetbal International. “Het belangrijk om een paar goede en fitte maanden te draaien.”

Vrijblijvend dus. Geen contracten en nog geen definitieve terugkomst. Het is in ieder geval goed om weer een vertrouwd gezicht op de training te zien en we zijn benieuwd waar het op uitdraait!

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >