Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Het blijft pleisters plakken binnen de selectie richting Ajax – PSV

We hadden gehoopt dat een korte winterstop de Ajacieden goed zou doen. En hopelijk is dat ook zo, maar om nu te stellen dat de ziekenboeg is leeggestroomd? Nee, niet bepaald. Er blijven vraagtekens, plussen en minnen in aanloop naar de topper van zondag.

08 januari 2021 - 14:52
Kuduspsvcar
Wij rekenden op Kudus, maar twijfelen nu... © Pro Shots

Vanaf 16.45 uur zondagmiddag staat in een rechtstreekse confrontatie met PSV de koppositie op het spel en dan wil je met een topfit elftal ten strijde trekken. Ook Erik ten Hag wil dat. Maar tussen willen en kunnen zit de laatste tijd bij Ajax een groot verschil.

Zo vormt de terugverwachte Mohammed Kudus (knie) toch nog steeds een vraagteken. Het is niet uitgesloten dat hij van de partij is, maar een basisplaats? Dat lijkt nu zeker een brug te ver. Kudus is op de weg terug, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst.

We moeten ook een vraagteken plaatsen achter de namen van Lisandro Martínez en Klaas Jan Huntelaar. Wat er precies mis is met Martínez weten we niet en van Huntelaar evenmin. Wel was al bekend dat Huntelaar midweeks moest afhaken op de training.

Brian Brobbey, Lassina Traoré en David Neres zijn zeker niet van de partij. Brobbey hebben we al sinds een botsing tijdens Atalanta-thuis niets meer van vernomen, Traoré was voor die wedstrijd een vraagteken maar is nog steeds geblesseerd en Neres gaf blijkbaar te veel in diezelfde race voor de klok.

De medische staf trachtte Neres fit te krijgen voor Ajax - Atalanta, maar daarbij was sprake van een terugslag. De Braziliaan traint wel weer op het veld, maar PSV-thuis komt nog te vroeg. Hij hoopt begin volgende week weer aan te sluiten, al hebben we dat vaker gehoord.

De voor de winterstop afwezige Noussair Mazraoui is wel van de partij. En natuurlijk is aanwinst Sébastien Haller speelgerechtigd, maar of hij direct aan de aftrap verschijnt… Afijn, tot welke opstelling kom jij? Laat het weten via Ten Hags elf in onze app!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >