Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Doelpunten, kopballen en duelkracht: dit mogen we verwachten van Haller!

Sébastien Haller is de nieuwe spits van Ajax. Hij is met een waarde van 22,5 miljoen euro direct de duurste Ajaxspeler ooit. Wat krijgt de club hier eigenlijk precies voor terug? We hebben een interessante video gevonden, waarin de kwaliteiten van Haller worden ontleed.

08 januari 2021 - 10:37

We grijpen met opzet terug op een video uit de Bundesliga en niet uit de Premier League. Niet omdat Haller in Duitsland wel een absolute sensatie was en in Engeland niet, maar vooral omdat Eintracht Frankfurt leuk, aanvallend voetbal speelde en West Ham United bepaald niet.

We houden niet van overdrijven, maar Haller was echt een sensatie in de Bundesliga. De nu 26-jarige spits verdiende op die manier een transfer ter waarde van zo’n 50 miljoen euro naar Londen, waardoor hij nu de duurste aankoop ooit is van zowel West Ham als Ajax.

We weten ook van zijn tijd bij FC Utrecht nog wel een beetje wat we aan Haller hebben, maar het kan geen kwaad om jullie geheugen – en ook dat van ons – eventjes op te frissen. Dus dat gaan we doen! Je kunt de bewuste video hierboven kijken. Wat komt er zoal voorbij?

De fysieke kracht van Haller is ongekend. Misschien heeft het ermee te maken dat hij niet direct op voetballen mocht van zijn moeder en in zijn jonge jaren deed aan martial arts. Dat is vechtkunst waar je groot en sterk van wordt.

Misschien dat hier de basis is gelegd voor de duelkracht van Haller, die in 2018/2019 de meeste duels uitvocht van iedereen in de Bundesliga. Hij won meer dan 50 procent, waarmee hij tot de beste aanvallers behoorde.

Haller kun je gerust aanspelen met de rug richting doel, want hij is zo groot (1.90 meter) en sterk dat verdedigers hem slechts met moeite van de bal af krijgen. Hij heeft altijd oog voor teamgenoten die er beter voor staan. Bijzonder, voor een spits? Haller: “Als je kwaliteiten hebt, moet je die niet alleen voor jezelf gebruiken, maar voor de hele ploeg.”

Ook is de spits zeer kopsterk. Hij is bijna onverslaanbaar in de lucht, zo leren we via deze video van de officiële kanalen van de Bundesliga. Het zijn dus geen Frankfurt-aanhangers die hier een verkooppraatje houden. Alles wordt gestaafd door feiten en cijfers. Dankzij al die gewonnen kopduels en goede loopacties kan Haller zijn ploeggenoten beter laten renderen, vraag maar aan Ante Rebic en Luka Jovic.

Anders nog iets? Oh, jazeker! Het is slechts een kwestie van tijd voordat we Haller namens Ajax volleys zien afvuren op het vijandelijke doel. Techniek koppelen aan kracht behoort tot de specialiteiten van de aanvalsleider, die het uitvoeren van (halve) omhalen tot kunst weet te verheffen. Hij maakte op die manier ook het doelpunt van het jaar in de Bundesliga.

Tenslotte willen we er alvast op wijzen dat Haller geen uitbundig type is. Hij is altijd koel en zakelijk. Hij toont bijna geen emoties, is nooit te beroerd om een penalty raak te schieten en juicht meestal behoorlijk ingetogen. Desgevraagd laat hij weten dat slechts zijn dochtertje emoties bij hem weet los te maken.

We zijn benieuwd of Haller in Ajaxshirt net zo’n sensatie wordt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >