Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Paniekaankoop? Ajax joeg al maanden op Haller

Grote kans dat de komst van Sébastien Haller naar Ajax wordt afgedaan als paniekaankoop. De club telt een recordbedrag van 22,5 miljoen euro neer voor een winterse transfer, maar dit had eerder ook al kunnen gebeuren. Ajax joeg al een tijdje op Haller.

08 januari 2021 - 10:07
Hallergeenpaniekcar
Achter de schermen was Ajax hier al een tijdje mee bezig. © Pro Shots

Dit verzinnen wij allemaal niet. Welnee, stel je voor joh… Haller zegt het zelf, in zijn eerste interview als speler van Ajax. “Ik wist er al een tijdje van. Eerlijk gezegd speelde dit al een paar maanden,” aldus de man die gaat spelen met rugnummer 22.

“Door de huidige situatie was er weer iets mogelijk, dus probeerde Ajax het opnieuw,” vervolgt de international van Ivoorkust. We weten niet precies waar Haller met ‘huidige situatie’ op doelt, maar we kunnen meerdere zaken verzinnen.

Zo had Ajax nog steeds een spits nodig en was het profiel van Haller misschien niet altijd even geschikt voor West Ham United, dat zo’n beetje de helft van de waarde van de spits inlevert. ‘The Hammers’ telden nog zo’n 50 miljoen euro voor hem neer.

“Ik heb in de tussentijd altijd veel contact gehouden met de trainer. We zijn elkaar altijd blijven spreken na onze tijd bij FC Utrecht. Toen ik wist dat het tot een akkoord ging komen, was ik blij. Het was een kwestie van geduld hebben.”

Diezelfde trainer vertelde de afgelopen periode dat er niet direct plannen waren om de transfermarkt te bestormen. Erik ten Hag repte wel over problemen in het 'offensief bereik', maar spelers kopen was toch allemaal moeilijk, moeilijk en de gewenste kwaliteit zogenaamd niet beschikbaar...

Wie sowieso geen geduld hadden, waren zijn oud-ploeggenoten Sean Klaiber en Zakaria Labyad. De twee zochten contact met Haller en vooral Klaiber was erg enthousiast, maar de aanvaller wist niet precies hoe hij moest – lees: mocht – reageren.

Haller: “Is het echt waar? Dat is wat Klaiber aan mij vroeg via de telefoon. Ik had zoiets van: ik weet het niet. Ik heb nog niet getekend. Misschien!” Hij vertelt ook over zijn profiel. “Mijn grootste pluspunt is fysieke kracht, verder weet ik niet precies wat voor type spits ik ben. Ik heb een beetje van alles.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >