Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaiber hoopt van harte op hereniging met oude bekende Haller

Eigenlijk gaat het al sinds de komst van Erik ten Hag over de N201, Abcoude-Noord en ga zo maar door. Daarna kwamen ook Zakaria Labyad en Sean Klaiber. Wie weet volgt nu Sebastien Haller wel. Klaiber hoopt van harte dat het tot een hereniging komt.

07 januari 2021 - 12:14
Klaiberhallercar
Eens zien of de connectie tussen Klaiber en Haller wordt hersteld. © Pro Shots

Ten Hag wandelde op zijn eerste dag in dienst van Ajax naar binnen met een koffertje van Utrecht en die connectie is er de laatste jaren niet minder om geworden. Met Labyad en Klaiber dus en nu met Haller wordt die connectie opnieuw van stal gehaald, maar is dat terecht?

Ja, Haller heeft Utrecht gediend ten tijde van Ten Hag. De Ivoriaan scoorde in zijn tijd in Nieuw Galgenwaard in totaal 30 keer, daarna volgden 24 doelpunten voor Eintracht Frankfurt plus nog 10 in het shirt van West Ham United.

Ben je dan de gemiddelde oude bekende van Ten Hag of behoor je tot het hoogste kaliber spits dat een club als Ajax kan verleiden en betalen? Klaiber geeft geen antwoord op die vraag, maar hij geeft wel hoog op van de kwaliteiten van Haller. Die twee zijn trouwens ook oude bekenden van elkaar.

“Seb is een heel goede spits, een jongen met veel scorend vermogen, snelheid en kracht. Maar hij is tegelijkertijd ook heel technisch. Hij is heel goed met de bal. Voor elke verdediger is hij een plaag,” reageert de rechtsachter tegenover De Telegraaf.

Ajax had toen de kans om Haller voor een schijntje ten opzichte van de genoemde transfersom van 20-25 miljoen euro te kunnen vastleggen, maar liet die kans schieten. Misschien krijgt de club voor het hogere bedrag ook een betere spits. Hoe dan ook, de club vindt hem het geld waard. En Ajax trekt echt niet zomaar de portemonnee.

“Bij Utrecht was Haller al een geweldige spits, maar hij is de laatste jaren alleen maar beter geworden door het niveau waarop hij heeft gespeeld. De verdedigers in Engeland zijn beren van kerels en in Duitsland wordt elke wedstrijd op een hoge intensiteit gespeeld. Van spelen op dat niveau word je een nog betere speler.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >