Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft persoonlijk akkoord en jaagt op handtekening Haller

Ajax doet er alles aan om het spitsprobleem zo snel mogelijk op te lossen. Er is geen fitte spits meer over, maar wie weet staat er zondag wel een nieuwe speler in de punt van de aanval. Als het bijtijds lukt om de komst van Sébastien Haller te bewerkstelligen, begint hij in de basis.

07 januari 2021 - 09:28
Hallerhagcar
Haller en Ten Hag kennen elkaar al. © Pro Shots

De ontwikkelingen volgden elkaar woensdagavond plotseling vrij snel op, toen bleek dat Ajax wel degelijk bezig is om de transfermarkt te bestormen. Erik ten Hag hield tot dusver de boot nogal af zodra hiernaar werd gevraagd, maar achter de schermen was alles al in gang gezet.

Ajax richtte zijn pijlen op Haller en het begint erop te lijken dat er raak wordt geschoten. De eerste berichten kwamen uit de Franse pers. L'Equipe meldt bijvoorbeeld dat Haller tegen een vergoeding van 25 miljoen euro naar Ajax trekt. Dat zou met afstand een clubrecord zijn. Wie weet valt er iets te regelen met eerst huren en dan kopen. Of komt er een andere creatieve oplossing.

Ook Benjamin Quarez van Goal maakte melding van de belangstelling, waarbij hij wees naar enkele hete uurtjes die aanstaande zouden zijn. Uiteindelijk sloeg de berichtgeving donderdag over richting Nederland, waarna De Telegraaf het zelfs aandurfde om melding te maken van een persoonlijk akkoord tussen club en speler.

In principe mag zo'n akkoord niet worden gesloten voordat de verkopende club, in dit geval West Ham United, toestemming geeft om te onderhandelen. De vraag lijkt nu dan ook slechts hoe Ajax ervoor gaat zorgen dat 'The Hammers' bereid zijn om hun Ivoriaanse spits te laten gaan.

West Ham betaalde in de zomer van 2019 nog dik 45 miljoen euro voor de komst van Haller, die daarvoor indruk maakte bij Eintracht Frankfurt en FC Utrecht. Hallers impact in Londen komt neer op tien doelpunten in anderhalf seizoen.

Met FC Utrecht is direct de connectie met Ajax verklaard, want hij speelde toen onder Ten Hag. Haller werd in die tijd ook stevig gelinkt aan Ajax, maar tot een transfer kwam het nooit. Net niet goed genoeg, luidde het oordeel van Ajax.

Tijden kunnen veranderen en ook al wordt het een dure grap, Ajax is bereid om voor een topspits de portemonnee te trekken. En zeg nu zelf, vallen er betere spitsen dan de categorie-Haller te lokken naar Amsterdam? Het lijkt er eerlijk gezegd niet op, al wil dit natuurlijk niet direct zeggen dat Haller in Ajaxshirt een absolute garantie is op doelpunten. We hopen uiteraard van wel.

Als Ajax, Haller en West Ham de laatste hobbels snel kunnen nemen, staat niets een debuut zondag in de weg. In de topper. Tegen PSV. Maar dan moet er vandaag wel haast gemaakt worden!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >