Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft na uitvallen Huntelaar geen fitte spits meer over...

We hoopten tijdens de winterstop op goed nieuws uit de ziekenboeg. Dat goede nieuws werd al wat magertjes. En nu komt er ook nog slecht nieuws los. Klaas Jan Huntelaar is deze week uitgevallen tijdens de training, met als gevolg dat Ajax geen fitte spits meer over heeft.

06 januari 2021 - 18:58
Kjhblessacar
De eerste dagen van 2021 bengen nog maar weinig verlichting. © Pro Shots

Het was tijdens de laatste wedstrijden van 2020 al piepen en kraken. En dan worden begin 2021 de messen ook nog eens echt geslepen, met de ene na de andere topper. We weten bij Ajax hoe groot het belang van een fitte selectie is, maar de medische staf draait nog altijd overuren.

“We hebben een paar problemen, vooral op de spitspositie. Brian Brobbey en Lassina Traoré zijn nog niet op de teamtraining en Huntelaar is uitgevallen,” geeft Ten Hag een nieuwe stand van zaken tegenover Ajax TV zonder echt in detail te treden. “Er zijn vraagtekens en we moeten creatief zijn.”

Brobbey en Traoré staan al ruim een maand noodgedwongen langs de kant en nu is dus ook Huntelaar gekwetst, waardoor Ajax niet één echt fitte spits meer heeft. Natuurlijk, Dusan Tadic opereert wel eens in de punt van de aanval, maar ook David Neres traint nog niet met de groep...

En ja, Zakaria Labyad kan in de spits. Maar de keren dat hij in de spits stond, was het niet altijd even goed. Op de nummer tien-positie misschien ook niet, maar het profiel van die positie en de kwaliteiten van Labyad zijn daar meer voor elkaar gemaakt.

“Dit alles noodzaakt ons om te kijken op de transfermarkt. Maar het wordt niet gemakkelijk. Ligt er een kans voor het oprapen? Dan slaan we toe. We oriënteren ons. Meer dan dat. Maar de kans dat er iets gaat gebeuren, is niet heel groot,” vervolgt de trainer.

“Het is ook niet eenvoudig. De kwaliteit die wij zoeken, is niet beschikbaar in de januarimaand. We gaan de jongens aanspreken om snel fit te worden en de medische staf maakt overuren,” stelt Ten Hag, die vast weet dat Christian Eriksen ook wel eens als valse spits heeft gespeeld. Dat was nog met Frank de Boer aan het roer.

Ten Hag stelde na enig doorvragen van de NOS dat er geen sprake is van concrete belangstelling voor de Deense spelmaker, maar wie weet... Er is nog altijd geen oplossing voor Eriksen gevonden. In de tussentijd gebruikt Ajax de eerste dagen van 2021 om voor de verandering eens echt te kunnen trainen.

“Dit moet een periode met rendement worden, want het is het enige moment om te trainen. Iedere training moet raak zijn en we bereiden ons goed voor. Maar we zijn nog niet eens halverwege de competitie en ik verwacht nog geen beslissingen. Maar je kunt jezelf wel in een goede positie manoeuvreren.”

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >