Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag zoekt oplossing voor problemen in 'offensief bereik'

Koploper Ajax ging met de nodige vraagtekens de winterstop in. Helaas zijn er ondertussen maar weinig vraagtekens veranderd in uitroeptekens. De positieve berichten uit de ziekenboeg droogden al snel op. De problemen in het offensieve bereik oplossen is ook zo gemakkelijk nog niet.

06 januari 2021 - 10:54
Hagprobleemcar
Hopelijk valt er voor Ten Hag wat te lachen in 2021. © Pro Shots

De terugkeer van Mohammed Kudus en Noussair Mazraoui betekent hopelijk dat kop en staart van het elftal weer wat beter aan elkaar worden gekoppeld, want dat was de laatste weken nog wel eens een probleem. Tegelijkertijd: wat kun je verwachten van spelers die een tijdje uit de roulatie waren?

Erik ten Hag gaat in gesprek met de NOS in op mogelijke oplossingen. Die 'mogelijke oplossingen' bestaan uit het aantrekken van spelers. Bijvoorbeeld een Braziliaan van Gremio of de eerder al aan Ajax gelinkte Christian Eriksen. De situatie van Eriksen wordt in de gaten gehouden.

“Jean Pyerre wie?! Dat zegt mij niks,” reageert de trainer vrij overtuigend na het noemen van een naam. De ontkenning op belangstelling voor Eriksen laat wat langer op zich wachten. Wie weet zegt het niets, wie weet is het een verschil waar we later meer achter kunnen zoeken.

“Eriksen zegt mij wel wat. We hebben problemen in het offensief bereik. Doen zich daar kansen voor? Maar ook volgen we nadrukkelijk de ontwikkeling van blessures bij onze spelers. Valt dat tegen en doen zich kansen voor? Natuurlijk staan wij dan open en zijn we alert,” aldus Ten Hag.

Komt die ontkenning ook nog? Ja, uiteindelijk wel. Ten Hag: “Wie is er geen fan van Eriksen? Zo'n speler is altijd een toegevoegde waarde, maar op dit moment is er geen sprake van.”

Overigens zijn en blijven er problemen in het offensief bereik. Lassina Traoré (bovenbeen) moet sowieso nog de wedstrijd tegen PSV missen, terwijl David Neres een race tegen de klok vecht. Maar dat deed hij ook al voor Ajax - Atalanta, waarna we hem niet meer hebben gezien. Brian Brobbey kennen we geen status van en blijft Quincy Promes beschikbaar?

Vragen, vragen... Zonder antwoorden. Helaas lijkt het er inmiddels op dat versterking van buitenaf ook niet gaat komen voor de hervatting van de eredivisie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >