Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Denen vermoeden dat Ajax oplossing kan zijn voor Eriksen

Er zijn veel Ajacieden die hopen op een hereniging tussen club en Christian Eriksen. Er waren zelfs supporters die speciaal hiervoor afstemden op de kerstaflevering van All You Need Is Love, maar helaas... Desondanks worden Ajax en Eriksen nu toch weer aan elkaar gelinkt.

04 januari 2021 - 12:19
Eriksenoplossingcar
De keuze voor een foto van Ajax - PSV is natuurlijk geen toeval. © Pro Shots

We houden er ook in 2021 niet van om zomaar een willekeurig gerucht met jullie te delen, maar we kennen Ekstra Bladet als een vrij betrouwbaar medium en er worden geen keiharde claims gedaan. Wel wordt een balletje opgegooid over de oplossing die Ajax kan vormen voor Eriksen.

De transfer van Eriksen naar Internazionale is uitgedraaid op misschien wel de grootste miskleun in moderne tijden en dus zijn alle betrokkenen het erover eens dat aan een oplossing gewerkt moet worden. Oplossingen zijn er in diverse vormen en maten.

Die oplossing moet vooral bestaan uit speeltijd, al is het maar met het oog op het EK. De 28-jarige Eriksen speelt al een jaar meer niet dan wel en dat kan zo niet langer. Er zijn enkele oplossingen voorhanden, maar een langlopend contract en dik salaris staan diverse opties ook in de weg.

De oplossing voor Eriksen wordt wel een interessante, hoor. Wordt hij bij Paris Saint-Germain herenigd met Mauricio Pochettino? Is een terugkeer naar Tottenham Hotspur nog mogelijk? Hoe serieus is de belangstelling van Valencia en durft de spelmaker dat aan? Slaat Borussia Dortmund misschien toe om zijn selectie iets volwassener te maken?

Of is Ajax misschien een serieuze optie voor de 28-jarige Eriksen? De gemiddelde Ajacied wil niets liever en nu merkt Ekstra Bladet op dat Marc Overmars de situatie nauwlettend in de gaten houdt. Dit wil nog niet zeggen dat Ajax op het punt staat om toe te slaan, maar wie weet heeft de club iets te bieden...

Ajax zou voor Eriksen als een soort etalage kunnen dienen om zich weer in de kijker te spelen. Daar kunnen club en speler iets aan hebben. Feit is dat Eriksen bekend is met Ajax, met de eredivisie, met Amsterdam, met de Nederlandse taal en ga zo maar door. Wie weet kan het helpen dat hij onlangs voor de tweede keer vader is geworden.

Al is en blijft het inkleuren van het financiële plaatje wel een dingetje. Eriksen is andere bedragen gewend dan het gemiddelde salaris bij Ajax en ook Inter verlangt een vorm van genoegdoening na een compleet mislukte transfer.

Voorlopige conclusie? Ajax is zeker niet de grootste kanshebber om Eriksen in te lijven, maar wie weet valt het kwartje goed. Laten we vooral hopen dat het kwartje snel valt, ook bij het jagen op andere buitenkansjes, want de januarimaand van de waarheid staat op het punt van beginnen...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >