Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft niet direct plannen om de transfermarkt te gaan bestormen

Ajax is winterkampioen. Maar dat is geen prijs. Gezien de recente teleurstelling zijn er zelfs enkele Ajacieden die hopen dat Marc Overmars is uitgenodigd door All You Need Is Love. Waarna op z'n minst Christian Eriksen de studio binnen komt gewandeld. De realiteit lijkt echter anders.

24 december 2020 - 10:44
Plannenwintercar
Is Álvarez op weg naar de uitgang? En staat de ingang open? © Pro Shots

“Het is niet direct onze bedoeling, maar we houden ogen en oren open,” reageert Erik ten Hag als hem door Fox Sports wordt gevraagd naar de transferplannen van Ajax. “Wij moeten er vooral op insteken om de groep weer fit te maken.”

“Iedereen is zelf verantwoordelijk, maar we missen vier of vijf goede spelers. Sterkhouders. We hopen dat zij weer kunnen aansluiting richting januari. Als dat gebeurt, is de selectie op kracht en hebben we offensief meer keuzes.”

Zo gezegd bestaat de winterse transferactiviteit van Ajax uit oplappen. Met een fitte selectie zijn er inderdaad meer keuzes, maar is die fitte selectie klaar voor het doorstaan van alle uitdagingen die het in januari voor de kiezen krijgt? Dat lijkt nog maar zeer de vraag.

En welke waarde kunnen we hechten aan de woorden van Ten Hag? Er werd in de nazomer keer op keer aangegeven dat er geen middenvelder nodig was, waarna Davy Klaassen uit de hoge hoed werd getoverd. Het lijkt er eerder een beetje op dat verwachtingen niet worden opgestookt.

Want dan is er ook nog het verhaal dat Valencia belangstelling heeft voor Edson Álvarez. Zelfs in deze zware tijden krijgt de Mexicaan slechts minimaal speeltijd en dus kan zijn plekje misschien beter worden ingenomen door iemand anders, die de ploeg wel van een impuls kan voorzien.

Als dit de tactiek is, wordt het zaak om de plannen snel op orde te hebben. Er moet het nodige in elkaar vallen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wellicht dat Ten Hag de verwachtingen daarom tempert, wie weet wordt er wel degelijk iets geprobeerd. Afwachten...

Daarom is het zo jammer dat Ajax uit de Champions League ligt en in het natte Tilburg twee punten liet wegspoelen, want nu is het toch een groter risicootje om een transfersom neer te leggen. En dan staat 10 januari alweer Ajax - PSV op het programma. En kort daarna Twente-uit. Plus de klassieker. Kortom, als er iets staat te gebeuren, moet het snelsnelsnel.

En, buiten dat, de batterij moet worden opgeladen. Bij de spelers, maar ook bij de trainer. Ten Hag: “Ook ik moet even de batterij opladen en energie tanken. Even de knop omzetten om daarna weer volle kracht vooruit te gaan. Ik kan wel eventjes niet aan voetballen denken, terwijl ik thuis zit. Want ook ik zit thuis, net als de rest van Nederland.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >