Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar is bloedchagrijnig, Blind tilt niet te zwaar aan ‘klein dompertje’

Ze speelden dezelfde wedstrijd. Maar waar de één met stoom uit de oren van het veld beende, wilde de ander niet te zwaar tillen aan het puntenverlies tegen laagvlieger Willem II. Er zat nogal wat contrast tussen de reacties van Klaas Jan Huntelaar en Daley Blind.

24 december 2020 - 09:42
Huntelaar 1200 Wilaja
Huntelaar wil niks van 'vermoeidheid' weten. Het is instelling. © Pro Shots

Huntelaar stond stadszender AT5 uiteindelijk rustig te woord, maar de manier waarop hij vol frustratie het veld af stapte in Tilburg vertelde het hele verhaal. De spits verscheen ogenschijnlijk gekalmeerd voor de camera, maar zijn woorden waren scherper dan de ploeg die twee punten verspeelde.

De Ajacieden zouden kampen met vermoeidheid, maar daar wil Huntelaar niks van weten. “Nee, het heeft alleen maar te maken met hoe we zelf het veld op stappen en met welke intentie. Je moet niet tevreden zijn met een snelle 1-0. We moeten die tweede willen maken, want dan is de wedstrijd over. We moeten gewoon beter spelen. Er meer energie in stoppen. Niet te snel tevreden zijn met een voorsprong, maar door blijven gaan.”

Even verderop wilde Daley Blind niet al te zwaar tillen aan het puntenverlies dat Ajax leed nadat een vroege voorsprong werd verspeeld. De relaxte wijze waarop Blind de NOS te woord stond, was ergens exemplarisch voor hoe Ajax in Tilburg op het veld stond. Waar Huntelaar bloedchagrijnig was, probeerde Blind de kerstkater te negeren.

Of het een domper was? “Een klein dompertje,” verkleinde Blind de voorzet van de interviewer. “Dit is niet wat je wilt natuurlijk. Ik denk dat we na de 1-0 het tempo wat hoger hadden moeten houden. Het tempo werd wat lager. We waren ook wat slordig. Willem II kreeg ook wat kansjes, waar Onana ons nog redt.”

Blind was van mening dat Ajax na de vroege gelijkmaker in de tweede helft het spel maakte. Dat klinkt toch wat gek, want om ergens aanspraak op te maken had het tempo echt verdriedubbeld moeten worden. “De laatste twintig minuten waren we echt op zoek naar een goal en dan moet-ie gewoon een keer goed vallen en dat gebeurde niet.”

Pas het spel maken in de laatste twintig minuten, nadat je een gelijkmaker hebt geïncasseerd. De droge wijze waarop Blind het vertelt, irriteert ergens een beetje. Precies dat was ook wat Huntelaar bedoelde. Ajax dacht er te gemakkelijk over. Ajax reageerde pas toen het te laat was in plaats van dat het de regie (nooit) pakte.

Het zorgt bij Blind niet direct voor een forse kater. “We zijn veertien wedstrijden onderweg. We staan bovenaan, al zegt dat nu natuurlijk nog niks, maar het is toch lekker. We zijn op alle fronten nog actief, wat we willen, dus in dat opzicht hebben we niks te klagen en ga ik gewoon een fijne kerst tegemoet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >