Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen garanties van Ten Hag op 'breder aanbod' van spelers begin 2021

Wie een beetje logisch nadenkt, kon wel zien aankomen dat de laatste loodjes loodjes richting de winterstop voor Ajax het zwaarst wogen. Blessures, drukte, pijntjes. Even de tanden op elkaar en weer door. Erik ten Hag drukt die hoop enigszins de kop in als het gaat om herstellen van blessures.

24 december 2020 - 09:30
Haggarantiescar
Hopelijk lopen spelers en Ten Hag begin 2021 wel op elkaar af. © Pro Shots

Zijn wij teleurgesteld? Ja, ook wij zijn een beetje bedroefd over de recente serie wedstrijden die Ajax speelde. Het veldspel valt tegen en de ontwikkeling van enkele individuele spelers valt tegen. Spelers die nu moeten opstaan, doen dat niet. Vervelend...

Het zou niet Klaas Jan Huntelaar moeten zijn die Ajax er doorheen sleept, maar Perr Schuurs die de boel achterin gesloten houdt. Dit alles om het eventjes simpel te zeggen. Hier komt bovenop dat de ziekenboeg de laatste weken vrij vol was.

Wij hopen op beterschap, dat een korte winterstop Ajax goed doet en de batterij wordt opgeladen. Dat is nodig, broodnodig. Wat ook nodig blijkt, is een kwaliteitsimpuls. Er waren de laatste weken wel erg veel spelers afwezig. Al vanaf begin december komt het toch wel neer op behelpen...

“Het is belangrijk dat iedereen fit is fris terugkeert richting januari 2021. Dat is ons eerste punt van aandacht. Spelers als Brobbey, Kudus, Mazraoui, Neres, Traoré moeten we terughebben. Het gaat om fitheid, maar bij een aantal ook om frisheid,” geeft Ten Hag aan in gesprek met Ajax Life.

“We hebben de laatste weken gewerkt met een hele smalle groep spelers. Dat breekt je op aan het einde, de krachten vloeiden weg,” vervolgt de trainer. Maar begin 2021 is een groot deel van de namen op het laatste geblesseerden weggestreept, toch? “Dat kan ik op dit moment niet zeggen.”

“Er wordt aan gewerkt, ook door de spelers zelf. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, ook Mazraoui. Ik kan op dit moment geen prognose geven of ze wel of niet terug zijn. Al heb ik toch wel de hoop dat een aantal zaken zullen herstellen in de komende dagen of weken. Over een dag of tien tot twaalf hoop ik meer aanbod te hebben.”

Over een dag of tien/twaalf zijn de trainingen alweer opgestart. Sterker nog, dan begint specifiek de voorbereiding op de topper tegen PSV. Het kan niet anders of Mohammed Kudus is dan weer van de partij, want die zat echt heel dicht bij zijn rentree. Maar verder klinkt het niet zo hoopvol, helaas. Laten we hopen dat Ten Hag gewoon wat voorzichtig is, want Ajax heeft iedereen keihard nodig.

“Het vervelende is sowieso dat sommige jongens, ook als ze terugkeren, al een tijdje niet hebben gevoetbald,” merkt Ten Hag nog op. Overigens leek het uitvallen van Davy Klaassen niet meteen veroorzaakt door een blessure. Hij kreeg een knietje op zijn bovenbeen. Er volgt nog een echte diagnose, maar er leek geen sprake van spierschade of iets in die richting.

De beste aanwijzingen voor beschikbaarheid richting PSV-thuis zien we de komende tijd waarschijnlijk op de socials, want op die manier kunnen we in de gaten houden wie er wel of niet trainen. Hopelijk druppelen er steeds meer spelers binnen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >