Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch: ‘Ik ben achttien jaar, Ajax is mijn cluppie en daar zit ik nog wel effe’

Ryan Gravenberch maakt dit seizoen enorme stappen in zijn ontwikkeling en wordt steeds belangrijker voor zijn ploeg. Er zijn analisten die dan direct roepen dat de jonge middenvelder de eredivisie is ontgroeid. Daar is de Ajacied het zelf totaal niet mee eens.

25 januari 2021 - 14:52
Gravenberch 1200 Foraja
Gravenberch moet lachen om de suggestie dat hij de eredivisie ontgroeid zou zijn. © Pro Shots

“Ja, is dat zo? Zeggen ze dat ik de eredivisie ontgroeid ben? Nee, dat vind ik nog lang niet,” stelt Gravenberch met een gulle lach, voor de draaiende camera van Veronica Inside. “Kijk maar naar vandaag, dan zie je dat ik een mindere wedstrijd speel. Uit bij Fortuna moet ik er dan toch ook bovenuit steken?”

Gravenberch wil er maar mee zeggen dat hij totaal niet tevreden is met zijn eigen spel in Limburg. En dus ook zeker nog niet klaar voor een stap hogerop. “Ik zat niet lekker in de wedstrijd. Nee, daar was niet een speciale reden voor. Sommige van mijn passjes waren slordig en normaal dribbel ik ook veel in, maar dat deed ik nu ook te weinig.”

Ja, Ajax won nipt met 1-2, maar de Ajacieden maakten het onnodig spannend door vooral voor rust veel kansen onbenut te laten. “We kregen zo’n zeven a acht honderd procent kansen, die moeten er gewoon in,” weet Gravenberch, die ook de 5-tegen-1-uitbraak van Ajax opmerkt. Dat was redelijk exemplarisch, maar het liep allemaal goed af.

Waar het aan ligt weet de middenvelder ook niet zo één, twee, drie te benoemen. Is het een gebrek aan concentratie of is het onderschatting? “Ik weet het niet. Je probeert elke wedstrijd goed te spelen. We nemen drie punten mee naar huis, dat is nu het belangrijkste.”

Het is fijn dat Gravenberch met twee voetjes op de grond blijft staan, want de lovende commentaren zijn soms een tikje te heftig. Daar moet je allemaal maar mee om kunnen gaan, als jonge voetballer. Zo snel je wordt afgeschreven, zo snel word je soms ook opgehemeld. Toch geeft het Gravenberch wel een boost.

“Ik ben er wel blij mee. Het geeft me zelfvertrouwen en sterkt me in de gedachte dat ik goed bezig ben. Hoe lang ik nog bij Ajax speel? Zo lang het nodig is. Ik ben achttien jaar… Ajax is mijn cluppie, dus daar zit ik nog wel effe.”

Hoe lang 'effe' precies is, dat is natuurlijk nog maar de vraag. Gravenberch heeft een contract tot de zomer van 2023 op zak en eventuele besprekingen voor het openbreken daarvan worden nog best een uitdaging. Zeker met Mino Raiola als gesprekspartner.

De verslaggever van dienst probeert Gravenberch nog te verleiden tot uitspraken over droomclubs en alles, maar daar doet de jongeling niet aan mee. “Droomclub… Geen idee. Ik heb meer een voorkeur voor competities. De Spaanse is natuurlijk mooi.”

Oh, Ryan, tip voor de volgende keer als ze je vragen naar je droomclub: AJAX.

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >