Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zure Flemming murmelt over drie sterren en noemt treffer Haller ‘Ajax-onwaardig’

Zuur, zuurder, zuurst. Zo kunnen we de reactie van Zian Flemming op de winnende treffer van Sébastien Haller (1-2) het beste omschrijven. De oud-Ajacied vond het totaal Ajax-onwaardig hoe zijn voormalig werkgever er met drie punten vandoor ging.

25 januari 2021 - 08:43
Flemming 1200
De spreekwoordelijke rapen waren flink gaar bij Flemming... © Pro Shots

Vooropgesteld: het zullen de emoties kort na een wedstrijd zijn, want Flemming nam geen blad voor de mond en wreef alles en iedereen in wat hij vond van het ‘onsportieve Ajax’.

Voor de camera van Veronica Inside liep hij aardig leeg. Hij baalde als een stekker van de wijze waarop Ajax alsnog met de winst aan de haal ging. Hij wreef dat Dusan Tadic op het veld al in, maar die was daar totaal niet van onder de indruk.

Flemming: “Het is het goed recht van Ajax om door te spelen als een speler van ons geblesseerd op de grond ligt, maar ik zei tegen Tadic dat ze zich moesten schamen voor een club met drie sterren op de borst. Ik vind het niet passen bij Ajax. Maar het zegt genoeg dat ze zo’n moment nodig hebben om te winnen.”

Nogmaals, het zullen de frustraties kort na het laatste fluitsignaal zijn, maar zou Flemming een wit-rood-wit shirt hebben gedragen, dan had hij dergelijke teksten nooit gesproken. En laten we wel wezen, het verhaal van Flemming snijdt geen hout. Zelfs geen plankje. Zelfs geen splintertje.

Zijn medespeler Lisandro Semedo probeerde in het strafschopgebied een penalty te versieren en dat lukte terecht niet. De speler in kwestie bleef nog wel ‘geblesseerd’ liggen, terwijl Fortuna gewoon doorspeelde en een aanval probeerde op te zetten. Als daaruit gescoord was, dan hadden we Flemming never nooit gehoord.

Maar goed, de aanval werd afgeslagen en dus begon Ajax aan een tegenaanval. Scheidsrechter Dennis Higler liet het ook allemaal doorgaan, dus waarom stoppen met voetballen? Fortuna deed dat niet, dus waarom zou Ajax dat wél doen? Precies! En tja, dan zal het heus zuur zijn voor de thuisploeg dat Haller nu wel raak prikte, maar dat is niet anders.

Dat Ajax begon aan een tegenaanval vond Flemming maar niks. Onana had volgens hem de bal moeten uitspelen toen de aanval van Fortuna voorbij was. Hij zegt het echt. Dus Fortuna mag wel eerst een nieuwe aanval opzetten en als Ajax dat dan vervolgens ook doet, is het onsportief. Tja, zo lusten we er nog wel een paar, Zian!

De middenvelder dacht er toch echt anders over. “Ajax heeft alle recht om het te doen, maar ik vind het niet bij Ajax passen en dat heb ik ook tegen Tadic gezegd. Hij was het er niet mee eens, maar hij moet denk ik even in de spiegel kijken.”

Misschien is een spiegel voor Flemming ook een goed idee. Maar toch, we snappen heus de emoties na zo’n pot, want Flemming en zijn ploeg hadden zomaar een resultaat kunnen halen tegen een kansenverprutsend Ajax, terwijl het zelf uiterst brutaal en fris voor de dag kwam. Fortuna bracht Ajax een aantal keer flink aan het wankelen.

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >