Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rechterflank krijgt dikke onvoldoende van Ten Hag

Er gingen zaken goed tegen Fortuna Sittard, maar er gingen zeker ook dingen fout. Het afronden van kansen om maar eens iets te noemen. Vandaar dat het uitdraaide op een moeizame 1-2. Erik ten Hag was bijvoorbeeld ontevreden over de rechterflank.

24 januari 2021 - 21:14
Rechtsonvoldoendecar
Te vaak moest Mazraoui na balverlies in de achteruit. © Pro Shots

Normaal gesproken kun je prima op aan van de vaste waarden op rechts, maar Noussair Mazraoui en Antony hadden niet echt hun dag. Mazraoui speelde gewoon een dikke onvoldoende, met veel balverlies, terwijl Antony kansen miste en weer een ‘natrapje’ deed.

Maar het grote probleem, waarna Ten Hag er echt genoeg van had, was de tegentreffer, die grotendeels tot stand kwam over rechts na slap ingrijpen. Maar ook de linkervleugel toonde zich van zijn slechte kant, want Dusan Tadic liep niet heel lekker mee.

Het kwaad was toen echter al geschied en dus werden Mazraoui en Antony in minuut 58 geslachtofferd. “Onze rechterkant was slap rond de tegengoal. Er was geen concentratie, terwijl we er in de rust nog op hebben gewezen,” aldus Ten Hag tegenover ESPN.

“Dan gebeurt het toch… Dan haal je ze eruit. Nee, het was niet goed genoeg. En dit mag ons niet gebeuren. Dan haal je ze eruit. Want nee, het was niet goed genoeg. Ik vond ze niet goed spelen. De hele wedstrijd al niet,” vervolgde de trainer.

We moeten er wel op wijzen dat Devyne Rensch en David Neres bepaald geen sublieme invalbeurten kenden, maar voor hen gelden verzachtende omstandigheden. Rensch komt pas net kijken, Neres is op de weg terug van een slepende blessure.

“Laat duidelijk zijn: de jongens die ik wisselde hebben al geweldig veel goede dingen laten zien. Als ze goed zijn, zijn ze nauwelijks te stoppen, maar nu hadden ze een keertje een mindere dag en dat kan eens gebeuren. Met onze bank kan ik dan een wissel toepassen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >