Fotoverslag

Ook in ons fotoverslag komt kansenmissend Ajax goed weg in Sittard!

Pfoe, dikke opluchting bij ons hoor, toen scheidrechter Dennis Higler na 95 minuten voetballen floot voor het eindsignaal in Sittard. Ajax zegevierde nipt met 1-2 en haalde met samengeknepen billen de eindstreep. Drie punten mee de bus in en met gierende banden terug naar Amsterdam. Gelukkig hebben we de foto's nog.

25 januari 2021 - 07:54
1200 Fotoverslag Foraja
Stijlvol onder de bal doorduiken, les 1 © Pro Shots

Dikke kans dat Ajax deze week wat extra gaat oefenen op afwerken, want allemachtig, wat een kansen werden er in Sittard om zeep geholpen. Op het sneeuwvrij gemaakte veld onstpon zich een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar dat laatste is nu net niet wat wij zijn...

Vooral Dusan Tadic moet wanhopig zijn geworden voor rust. Hij had zeker drie assists aan zijn totaal kunnen toevoegen, maar het lukte Sébastien Haller tweemaal niet om de fraaie steekballen van zijn aanvoerder te transformeren tot doelpunt. Ook Antony kreeg het niet voor elkaar om een panklare voorzet binnen te koppen.

De openingstreffer viel toch aan Amsterdamse zijde. Uit een corner zowaar! Perr Schuurs leek de maker, maar uit de herhaling bleek dat de verdediger uiterst stijlvol onder de bal door dook. De bal ging vervolgens via de schouder van Sebastian Polter over de doellijn.

De voorsprong was verdiend, maar we moeten complimenten maken aan de thuisploeg. Fortuna Sittard verstopte zich niet en was regelmatig gevaarlijk in de counter. En waar Ajax de kansen voor rust maar bleef verprutsen, daar was Fortuna direct na rust doeltreffend via Mickael Tirpan.

En dus was de gemiddelde emo-Ajacied in alle staten. Het zal toch niet dat je goede resultaten haalt tegen PSV, Feyenoord en AZ om vervolgens punten te verspelen op bezoek bij Fortuna? We zagen af en toe zaken waar we best van schrokken met als dieptepunt die 5-tegen-1-situatie richting het Fortuna-doel, waar Ajax zich totáál geen raad mee wist.

Zou het missen van al die kansen voor rust dan een duurbetaalde rekening worden? Zo ver kwam het gelukkig niet en we danken de punt van de schoen van Haller. De spits schatte een voorzet van Nico Tagliafico op precies de juiste waarde.

De rapen waren vervolgens even flink gaar bij Fortuna, want Lisandro Semedo lag 'geblesseerd' op het gras. Had Ajax de bal niet moeten uitspelen? Nee joh, die verontwaardiging was volledig misplaatst. De thuisploeg voetbalde in eerste instantie zelf door en ging pas klagen toen het zelf de bal kwijt was. Tja, zo werkt het natuurlijk niet!