Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag maakt zich pas zorgen als Ajax geen kansen meer creëert

Daar gaan we weer: slap spel, toch gewonnen en dus opnieuw een succesvol stapje gezet in de maand van de waarheid. Maar gemakkelijk ging het allemaal verre van, terwijl Fortuna Sittard geen hoogvlieger is. De magere 1-2 ten spijt leven er geen zorgen bij Erik ten Hag.

24 januari 2021 - 16:21
Hagkansenfortunacar
Er viel voor Ten Hag het een en ander aan te merken op zijn Ajax. © Pro Shots

Ondanks 44 punten uit 18 wedstrijden, iets waar je vooraf bij wijze van spreken blind voor tekent, kunnen we de kritiek op het spel van Ajax niet helemaal onterecht noemen. Het is ondermaats, wisselvallig en het voelt alsof Ajax er soms met zijn hoofd niet helemaal bij is.

Fortuna-uit was niet de eerste wedstrijd waarin de afwerking stevig ondermaats was. Een lesje counteren kan trouwens ook geen kwaad, aangezien het Ajax – onder aanvoering van David Neres – niet lukte om een vijftegenéén-situatie uit te spelen. Exemplarisch. En ook al gespot tijdens de klassieker…

“We hebben ontzettend veel kansen gehad en moeten een wedstrijd veel eerder in het slot gooien. Haller en Tadic kregen allebei drie of vier kansen en Antony ook nog twee. Als je Fortuna eerst laat terugkomen en ondanks alle kansen daarna pas de tweede maakt…,” reageerde Ten Hag bij ESPN.

Uiteraard werd de trainer gevraagd naar het missen van die vele kansen. Vele kansen is het sleutelpunt. Want als Ajax structureel veel kansen blijft creëren, kan het toch niet anders of Ajax gaat vroeg of laat weer volop scoren? Zo luidde inderdaad de redenatie van de trainer.

“Soms heb je van die fases, in een wedstrijd of in een seizoen, en daar zitten wij nu in. Ik maak me pas zorgen als we die kansen niet meer creëren, want ondanks alle omstandigheden voetballen we wel gewoon goed,” aldus Ten Hag.

Ajax moest voor de verandering eens niet door een gesloten verdediging voetballen, want Fortuna deed absoluut zijn best om mee te voetballen. Zo’n positieve spelopvatting zie je niet altijd tegen Ajax en kunnen wij best waarderen. Top!

Ten Hag: “De tegenstander was agressief, maar we speelden er goed doorheen. We vonden de ruimtes. Anders krijg je ook niet zo veel kansen. Het missen van die kansen mag niet aan een gebrek aan frisheid liggen, want Antony, Haller en Tadic zijn midweeks gespaard. Op basis van hun kwaliteiten mag je meer verwachten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >