Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eindelijk fitte Mazraoui speelt niet meer met handrem erop: 'Gewoon losjes'

De strijd om een basisplaats is misschien wel het boeiendst op rechtsback. Het ene seizoen werd Noussair Mazraoui Talent van het Jaar, het andere seizoen viel de keuze op Sergiño Dest en nu moet één van de twee rechtsachterin de voorkeur verdienen. Maar wie wordt het?

01 september 2020 - 18:25
mazraouilosjescar
We zien weer wat glimpen van de oude Mazraoui. © Pro Shots

Persgesprekken met Mazraoui zijn meestal niet zo heel spannend. De Marokkaans international is niet de meest uitgesproken voetballer en dat is prima, maar kort na Ajax - Eintracht Frankfurt (2-1) leek alles anders. Je zou het met enig fantasie het nieuwe normaal kunnen noemen. 'Nous' ontdooide.

“Pfoe, man. Ik heb al lang geen interviews meer gegeven,” luiden de eerste woorden uit de mond van Mazraoui, in het bijzijn van onder meer Ajax Life. Het zegt misschien wel meer dan dat: ondanks het vertrek van maatje Hakim Ziyech oogt de 22-jarige Mazraoui ontspannen, scherp en vrij.

“Ik voel me prima. Ik ben weer voor een langere tijd achter elkaar fit. Echt blessurevrij. Ik denk dat dit vorig seizoen mijn grootste probleem was. Ik was telkens een maandje fit en dan weer niet. Het was ongelukkig. Door al die pijntjes kwam ik nooit in mijn ritme. Dat voelt niet lekker.”

Wat ook niet meehielp was dat Mazraoui in de openingsfase een beetje verdwaald leek tussen een rol als verdedigende middenvelder en vleugelverdediger. De keuze is nu duidelijk en Dest is een gewaarschuwd man. “Natuurlijk ga ik de strijd aan, waarom zou ik dat niet doen?”

Voelt het voor Mazraoui als hij iets heeft terug te veroveren? “Tsja, hoe zal ik het zeggen? We zijn allebei rechtsback en spelen op dezelfde positie. Sergiño heeft vorig seizoen veel gespeeld, ik was vaak geblesseerd en nu is het een 'fitte ik' tegen een fitte Dest. Dat wordt een mooie strijd. We mogen niet verzwakken, want dan speelt de ander.”

De eredivisie moet nog beginnen en dus is het voor conclusies veel te vroeg, maar Mazraoui lijkt zich ten opzichte van vorig seizoen stukken vrijer te bewegen. De suggestie van een worsteling met zichzelf gaat hem te ver, maar de handrem is eraf. Dat klinkt alweer beter.

“Het is meer dat je speelt vanuit een safe modus omdat je telkens geblesseerd bent. Dan ga je niet allerlei acties maken. Ik voel me nu gewoon vrij, ik voel me fit. Gewoon losjes. Inderdaad, ik speel niet meer met de handrem erop,” beaamt Mazraoui, die zelfs balletjes over tegenstanders wipte. “Ik probeer nu door te pakken, want ik voel me weer fijn.”

Overigens is er nog een scenario denkbaar waarbij zowel Dest als Mazraoui in de basis begint. Als er een plekje op linksback vrijkomt vanwege een transfer van Nico Tagliafico is het voor Erik ten Hag niet helemaal uitgesloten dat één van de twee rechtspoten naar links verhuist. Een opvolger binnen hengelen klinkt echter logischer. En Ajax koopt niemand voor een plekje op de bank.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >