Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax vervangt printjes door mobiele kaartjes, maar... eerst identificeren!

De kaartjes voor thuiswedstrijden worden met ingang van het nieuwe seizoen digitaal aangeboden. Dit betekent niet langer gedoe met het printen van losse kaartjes, maar een digitaal kaartje scannen en hup, het poortje door! Maar Ajacieden moeten zich wel eerst opnieuw identificeren bij de club.

05 augustus 2020 - 17:56
mobielekaartjescar
We kunnen eigenlijk zelfs niet wachten om weer in de rij aan te sluiten! © De Brouwer

Er gaat nog altijd niets boven een ouderwets kartonnen kaartje, maar van het printen van losse kaartjes zijn we nooit groot fan geweest. En met ons velen. Dan is de inkt weer op, dan is er geen printer in de buurt en dan kom je er ergens onderweg achter dat je bent vergeten te printen...

Die problemen zijn nu verleden tijd. De vernieuwde app maakt het mogelijk om kaartjes digitaal bij supporters te bezorgen. Hetzelfde geldt voor de seizoenkaart. Het is belangrijk dat je de Ajax App downloadt vanuit de App store of Google Playstore en installeert, anders komt er niets van terecht.

Met puur het installeren van de Ajax App ben je er nog niet. Het is ook van belang om jezelf (weer) te identificeren bij de club. Waarom? Om uiteenlopende redenen. Sowieso is het digitaal aanbieden van kaartjes een nieuwe service en hier komen de voorwaarden van de KNVB en nu ook de RIVM bovenop.

Ajax is bijvoorbeeld van plan de app in te zetten voor het stellen van de verplichte coronavragen. Op die manier kan de club nagaan wie er precies binnen zijn in het stadion. Zonder de benodigde identificatie kan de QR-code niet worden getoond. En die QR-code moet je weer scannen bij het poortje.

Hopelijk is nu duidelijk waarom je je moet identificeren, maar hoe doe je dat? Dit kan door gebruik te maken van de Ajax App via het nieuwe systeem iDIN of via je al bestaande account bij 'Mijn Ajax'. Het kan zijn dat je begin deze week behoorde tot de eerste groep ontvangers van een e-mail hierover en anders volgt dit mailtje snel.

Het komt erop neer dat je enkele stappen moet doorlopen om je account bij Ajax te verifiëren, waarbij je inlogt, iDIN selecteert en jezelf identificeert met behulp van bankgegevens. Enkele andere clubs – FC Utrecht en VVV-Venlo bijvoorbeeld – maken ook gebruik van iDIN.

Je krijgt netjes van Ajax een handig stappenplan in je e-mail en er komen op een later moment ook nog uitlegvideo's. Als je geen seizoenkaart maar een clubcard hebt, krijg je nu nog geen bericht. Wel kun je je ook alvast identificeren door in te loggen op je account bij 'Mijn Ajax'. Ajax deelt jouw gegevens nooit zonder toestemming met partners of sponsoren. De club ontvangt vanuit het iDIN-proces ook alleen gegevens waarvoor je zelf toestemming hebt gegeven. Meer informatie staat in het privacy-statement van de club.

We kunnen ons voorstellen dat het voor jou misschien hartstikke simpel is, maar dat je bekend bent met Ajacieden die wat minder digitaal vaardig zijn. Als je dit nu weet, bied dan even je hulp aan. Op die manier staat alles in de startblokken voor het moment waarop we eindelijk weer naar binnen mogen en dat is precies wat we allemaal zo graag willen!

Als alles straks in orde is gemaakt, geldt er nog een bijkomend voordeel: het delen van kaartjes met familie of vrienden wordt een stuk eenvoudiger en veiliger. Je kunt het digitale kaartje op ieder gewenst moment doorsturen naar iemand anders en de QR-code wordt pas geactiveerd rondom de wedstrijd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >