Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil gogme van Klaassen ook terugzien bij Gravenberch en Traoré

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe blij we met de terugkeer van Davy Klaassen zijn. Daar staan wij niet alleen in, want ook Erik ten Hag is in zijn nopjes met de thuiskomst van de verloren zoon. De trainer hoopt dan ook dat het voetbalgogme van Klaassen overslaat op de jonkies Ryan Gravenberch en Lassina Traoré.

11 november 2020 - 12:23
Klaassengogmejonkies800 (1)
De 0-1 in Utrecht is het ideale voorbeeld van het goede inzicht bij Klaassen. © Pro Shots

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Gravenberch debuteerde in het Ajaxshirt. Dat klopt ook wel, want we zijn inmiddels ruim twee jaar verder in de tijd. Alhoewel de middenvelder na zijn debuut vaker niet dan wel in beeld was, lijkt Gravenberch nu zo goed als zeker van een plekje in het eerste elftal.

De tiener is nog jong (18) en zit volop in zijn ontwikkeling, maar Ten Hag ziet dat Gravenberch steeds verder richting een volwassen voetballer groeit. “Het wordt voor hem steeds duidelijker wat topvoetbal inhoudt,” aldus de trainer. “Hij kijkt steeds minder naar zichzelf en stelt zich in dienst van het elftal en het resultaat.”

Gravenberch heeft vorig seizoen laten zien over scorend vermogen te bezitten, maar dit seizoen lijkt de middenvelder wat verder naar achter te spelen. Het talent heeft een controlerende rol, waarin verdedigen net zo belangrijk is als aanvallen.

“Als je jong bent, denk je vooral aan aanvallen, maar in het verdedigen moet Gravenberch de eerste man op het middenveld zijn die de omschakeling in gang zet en daar ballen verovert. Hij moet als het ware de verbinding leggen. Dat spel begrijpt hij steeds beter,” legt Ten Hag uit.

Gravenberch is niet het enige talent dat zich komeetachtig ontwikkelt, want ook Traoré lijkt zich steeds comfortabeler te voelen in het eerste elftal. De fysiek sterke spits is belangrijk als aanspeelpunt en houdt verdedigers bezig. “Hij moet uiteindelijk nog gretiger worden, maar ook daar maakt hij mooie stappen in,” stelt Ten Hag.

Een stukje extra gretigheid, dat ontbreekt er soms nog bij de jonkies. Maar hoe fijn is het dan dat je Klaassen als ideaal voorbeeld hebt? De teruggekeerde Ajacied liet tegen FC Utrecht (0-3) zien hoe belangrijk hij voor de ploeg is zonder per se in balbezit te zijn, wat we al eerder in onze analyse uitlichtte.

Neem de 0-1 maar als voorbeeld. Klaassen startte lager op het veld dan Traoré, maar eindigde uiteindelijk tien meter voor hem in de zestien om de bal tegen de touwen te rossen. “Dat gogme en inzicht moet je zien, om daar te eindigen en te kunnen scoren. Dat moeten jonge jongens als Gravenberch en Traoré ook leren,” concludeert Ten Hag.

 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >