Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life Podcast #5: Voetballen in de bubbel, voor mannen en vrouwen

Pfoe, wat gebeurt er veel in twee weken tijd... Oftewel: we moesten snel een nieuwe podcast opnemen. De vijfde in onze reeks. En hij staat voor je klaar, hoor, de vijfde aflevering van de Ajax Life Podcast. Over voetballen in de coronabubbel, voor mannen en vrouwen. Je moet luisteren!

10 november 2020 - 13:22
Podcastvijfcar
De Sanders behoort tot de 'voetbalbubbel' op De Toekomst. © Ajax Images

De wereld draait door en als het gaat om Ajax lijkt de wereld wel weer sneller dan ooit te draaien. Ga maar na, de winst (1-2) op FC Midtjylland voelt toch alweer als een eeuwigheid geleden? Klopt. Maar de verstoorde voorbereiding op die wedstrijd dreunt nog altijd na.

Hoe kon Ajax ineens te maken krijgen met allerlei positieve coronatests? En hoe is het eigenlijk om te voetballen in coronatijd? We bellen met bondsarts Edwin Goedhart, die vertelt waar je als club toch allemaal rekening mee dient te houden. Fysiek, mentaal... alles komt aan bod!

Ook Ajax Vrouwen kreeg te maken met de gevolgen van de coronacrisis. De Vrouwen Eredivisie werd stilgelegd. Kortstondig, gelukkig... want zelfs de Tweede Kamer kwam in opstand. Stiekem vond speelster Kay-lee de Sanders dat best wel vet.

Het is jammer dat er discussie nodig was om de Vrouwen Eredivisie weer op gang te trekken, maar het is gelukt en dat telt. Gelukkig maar, want Ajax Vrouwen is net als de mannen voorlopig trots koploper. Al is dat niet alles wat we met Kay-lee bespreken, hoor. Verre van!

Kay-lee voetbalde als klein meisje samen met Matthijs de Ligt en vierde doelpunten met Brian Brobbey. De verdedigster geeft een mooi inkijkje in het reilen en zeilen op De Toekomst. Een kijkje achter de schermen dus. Maar om mee te kijken, moet je wel... juist, luisteren! Gewoon doen dus!

Om het helemaal compleet te maken, bellen we in de Babbelbox met Anne Henk om de prestaties en discussie over Perr Schuurs door te nemen en we sluiten uiteraard af met de traditionele minuut van Piet. Als je klaar bent met luisteren, mag je ook liken, reviewen en abonneren. Maak ons groot!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >