Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag heeft logische uitleg voor inbrengen Ekkelenkamp in blessuretijd

De blessuretijd liep al en Erik ten Hag bracht toch zijn vijfde wissel binnen de lijnen. Jurgen Ekkelenkamp mocht nog een paar seconden meedoen. Het kwam de trainer op kritiek te staan, want waar sloeg die wissel op? Nou, David Neres had kramp, dus de trainer kon niet anders.

26 november 2020 - 11:52
Wissel Ekkelenkamp 1200
Neres had een late krampaanval en dus moest Ekkelenkamp invallen. © De Brouwer

Het ging aardig los op socials en in appgroepen, want waar was Ten Hag nou toch weer mee bezig? Ook bij de nabeschouwingen op tv was er onbegrip. Ekkelenkamp zou hier de hele week op de training mee worden gepest en zo. Die teksten.

‘Minachting voor Ekkelenkamp’ lazen we zelfs. Nou, nou… De timing werd in elk geval slecht begrepen. Er was echter wel degelijk een goede uitleg. Op tv was mogelijk niet direct zichtbaar dat de moegestreden Neres een flinke krampaanval had. Dat noopte de trainer om Ekkelenkamp alsnog zo laat in te brengen.

Tijdens de persconferentie kreeg Ten Hag van AT5 dan ook de vraag wat hij vond van de invalbeurt van Ekkelenkamp. De vraagstelling had een ietwat cynische ondertoon, maar de trainer maakte er dankbaar gebruik van om de wissel te duiden.

“Wat ik van de invalbeurt vond? Ja, dat was kort natuurlijk. Maar Neres had kramp, dus het was noodzaak. Dat was de reden, natuurlijk. Wat Jurgen moest doen, deed hij naar behoren.”

Kortom, het was geen gekke wissel om Ekkelenkamp te ‘belonen’ of zoiets dergelijks, maar de trainer zag zich er simpelweg toe genoodzaakt. Dat gold ook voor het vervangen van Daley Blind. Het leek alsof de verdediger eraf moest met hamstringklachten, maar zo erg bleek het niet te zijn.

Ten Hag: “Er kwam wat kramp bij Daley opzetten, dus haalden we hem uit voorzorg naar de kant. Ik denk dat zoiets verstandig is in deze fase, ook gezien het drukke schema. De stand liet het eveneens toe.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >