Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Midtjylland erkent zijn meerdere: ‘Ajax heeft ons volledig overklast’

Stel dat Ajax al zijn kansen had benut, dan was het niet 3-1, maar wellicht zelfs 5-1 of 6-1 geworden. FC Midtjylland-trainer Brian Priske en aanvoerder Erik Sviatchenko spraken dan ook in superlatieven over de Amsterdamse storm die over hen heen trok.

26 november 2020 - 10:15
Priske 1200 (2)
Ajax deed Midtjylland echt 'pijn', vond Priske. © Pro Shots

Er viel niks, maar dan ook niks af te dingen op de verdiende zege die Ajax boekte. Er waren heel veel kansen voor nodig, maar toen Ryan Gravenberch direct na rust eindelijk de ban brak, was er geen houden meer aan voor de Denen.

Nee, Ajax was veel beter geweest, zo was het oordeel dan ook vanuit het Deense kamp. De loftrompet werd dan ook flink afgestoken. “We zijn gewoon overklast,” sprak Priske duidelijke taal tijdens de persconferentie. “Dit was een geweldig Ajax, dat op vrijwel alle fronten beter was dan wij.”

Vooraf werd er vanuit Midtjylland nog gesteld dat er een voetbalgevecht zou plaatsvinden, maar daarvan was geen moment sprake. Ajax heerste in eigen huis, maar sprong voor rust alleen slordig om met de kansen die het klaar speelde.

Priske had een dergelijk contrast in niveauverschil niet verwacht en dat kwam aan. “Dit is waarschijnlijk de eerste keer deze groepsfase dat ik denk: oké, dit doet pijn. Er valt niet veel meer over te zeggen. We gaan terug naar Denemarken om dit goed te analyseren. Dit Ajax is een fantastisch team.”

Sviatchenko kon niet anders dan het met zijn oefenmeester eens zijn. Juist de aanvoerder, die in de slotfase een onzinnige rode kaart pakte, beloofde op voorhand dat zijn ploeg het Ajax lastig zou maken, maar het lukte werkelijk geen moment.

“Het was van onze kant gewoon niet goed genoeg. Er was negentig minuten lang een enorm verschil. We hadden voor de wedstrijd vertrouwen in een goed resultaat, maar hebben niet laten zien wat we echt wilden. Ze lieten ons geen moment in de wedstrijd komen. Ajax was echt, écht veel beter.”

Midtjylland was van plan de ruimtes klein te houden, Ajax vroeg onder druk te zetten en er fel op te zitten, maar de spelers van Erik ten Hag voetbalden zich er vrij eenvoudig onderuit. “Dit zijn allemaal spelers van het allerhoogste niveau. Dit Ajax is een fantastisch team,” besloot Priske zijn perspraatje.

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >