Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lachende Gravenberch: ‘Ik speel eigenlijk wel lekker op het gras in de Arena'

Het is tot dusver een heerlijk voetbalseizoen voor Ryan Gravenberch (18). De jongeling wordt steevast door zijn trainer in de basis gezet en maakt een glansrijke ontwikkeling door. Hij mocht aanschuiven voor het perspraatje in aanloop naar de belangrijke confrontatie met FC Midtjylland.

24 november 2020 - 17:08
Gravenberch 1200 Cl
Als Ajax in vorm is, dan wint het van Midtjylland, zo weet Gravenberch. © Pro Shots

En overal waar Gravenberch aanschuift is die grote grijns te zien. Is hij de Ajacied met de gulste lach? Het moet haast wel. De middenvelder is dan ook dik tevreden en pakte zijn eerste persconferentie in aanloop naar een Champions League-duel mee.

“Het gaat zeker goed met mij,” trapte Gravenberch het perspraatje dan ook goedgehumeurd af. “Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Ik moet bepaalde wedstrijdsituaties beter herkennen en duels beter leren lezen. Als Davy Klaassen achterin staat, kan ik bijvoorbeeld wat meer naar voren.”

Erik ten Hag praat daarover met zijn pupil en ook aan Klaassen heeft Gravenberch veel steun. Vooral als het dus gaat om het herkennen van bepaalde situaties in het veld. “Zeker, Davy heeft veel ervaring en als jonge jongen is het lekker om naast hem te spelen. Voornamelijk in de coaching is dat voor mij prettig.”

Gravenberch wil ook meer doelpunten maken en ook hier is kijken naar Klaassen handig. Neem diens openingstreffer in Utrecht. Klaassen startte nog achter Gravenberch, maar die herkende het moment om te gaan niet. Klaassen wel en dus kon hij binnenrammen. 

Los van leerpunten ging het ook over de grasmat in de Johan Cruijff Arena. Zakaria Labyad en Ten Hag lieten na de 5-0-zege op Heracles weten dat het veld overbelast was, hobbelig en glad. Gravenberch stelde er desgevraagd weinig last van te ondervinden.

“Ik heb niet zo veel problemen met het veld. Ik speel er eigenlijk wel lekker op.” Ten Hag moest glimlachen om de reactie van zijn speler. “Ryan kan overal op spelen. Het veld mag ook geen excuus zijn,” aldus de trainer.

Het is maar goed dat Gravenberch het naar zijn zin heeft op de Amsterdamse sprieten, want de doelstelling is dan wel Europees overwinteren, de ambitie is toch vooral dat dit op het allerhoogste niveau gebeurt.

“Dus hebben we drie punten nodig,” concludeert de middenvelder. “In Denemarken (1-2) begonnen we goed, maar zakten we snel diep weg. Dat mag woensdag niet gebeuren. Als we in vorm zijn, dan denk ik dat we Midtjylland verslaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >