Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hoopvolle berichten uit ziekenboeg daags voor Ajax - FC Midtjylland

Het begint erop te lijken dat dingen op het laatste moment opnieuw voor elkaar komen. De vorige aanloop naar een potje tegen FC Midtjylland werd gekenmerkt door positieve coronatests, dit keer lijken diverse Ajacieden hun pijntjes te kunnen verbijten...

24 november 2020 - 15:39
Ziekenboegdenencar
Klaassen lijkt ook gewoon precies op tijd speelklaar. © Pro Shots

Ajax stond vrijwel volledig aan de aftrap van het thuisduel met Heracles Almelo (5-0), maar mede dankzij de 'inspanningen' van Rai Vloet raakte de ziekenboeg beter gevuld dan we graag zouden willen. Vloet trapte Davy Klaassen en Noussair Mazraoui uit de wedstrijd.

Het goede nieuws is dat beiden waarschijnlijk kunnen spelen. Dit bevestigde Erik ten Hag, al houdt de trainer zoals altijd voor de afsluitende training nog een kleine slag om de arm. Klaassen slaat die training zelfs over. Ten Hag is echter niet voor niks hoopvol, dus dan zijn wij dat ook.

Antony gaat de race tegen de klok winnen. En ook het vraagtekentje achter de naam van Zakaria Labyad is weg. Labyad kon in de slotfase van Heracles-thuis zijn been niet meer goed strekken, liet een sprint lopen en zocht de kleedkamer op. Het zag er eventjes slecht uit, maar kort na het laatste fluitsignaal was hij alweer goed gemutst.

Nu blijkt waarom: de nummer tien van de laatste paar wedstrijdjes is speelklaar voor de eerste van drie 'returns' in groep D van de Champions League. Ajax is zeer gebaat bij een positief resultaat tegen Midtjylland. Het verzekert zich bij winst van Europees overwinteren en mag zelfs blijven hopen op meer.

Aangezien we zijn bijgepraat over de beschikbare selectie, wordt het hoog tijd voor Ten Hags elf. Start onze app, bedenk de tactiek die je wilt uitspelen en maak vervolgens jouw ideale opstelling. Deel die basisformatie vervolgens voorzien van #tenhagself via social media en bespreek jouw formatie met al die andere Ajaxtrainer in spé!

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >