Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dat Ajax thuis wellicht geduldiger moet spelen

Ajax kan woensdagavond tegen FC Midtjylland goede zaken doen. Sterker nog, mogelijk zelfs uitstekende zaken! Dat kan door erop te vliegen, maar soms kan geduld een schone zaak zijn, maken we op uit de woorden van Erik ten Hag.

24 november 2020 - 16:29
Ten Hag 1200 Cl
Ajax en Ten Hag kunnen uitstekende zaken doen tegen Midtjylland. © Pro Shots

De trainer ging tijdens de persconferentie in aanloop naar Midtjylland-thuis in op vragen over de verschillen in hoe Ajax Europees thuis presteert ten opzichte van uit. Ten Hag wees de suggestie van de hand dat de ploeg in de Johan Cruijff Arena minder goed draait, dan buitenshuis. “We moeten ons dat niet laten aanpraten,” stelde hij met een lach.

Toch kon Ten Hag wel een puntje aansnijden waar ruimte voor verbetering is, op eigen bodem. “Misschien moeten we thuis wat meer geduld aan de dag leggen. Tegenstanders zullen in de regel minder ruimte weggeven, als ze hier komen spelen. Dat ligt dan niet aan ons, maar aan de opponent.”

We zijn inmiddels drie groepswedstrijden onderweg en zagen elk duel wijzigingen in tactiek en samenstelling. Tegen Liverpool werd met twee aanvallers gespeeld en met Daley Blind op het middenveld, terwijl Dusan Tadic tegen Atalanta achter de spits opereerde. Zo waren er telkens wijzigingen, soms noodgedwongen, maar toch.

Verschillende spelstijlen hanteren is ook iets waar Ten Hag eerder al op stelde te hameren. De vraag van Ajax Life aan de coach was dan ook of zijn ploeg nu al veelzijdiger is dan het team van vorig seizoen.

Ten Hag: “Daar zou ik over na moeten denken, maar dat wij werken aan onze veelzijdigheid, dat is duidelijk. Ik vind het belangrijk dat wij op meerdere manieren onze tactieken kunnen uitvoeren om succesvol te zijn. Daar werken we hard aan. Of dat beter is dan vorig seizoen? Daar hou ik mij niet zo mee bezig. Dat is niet zo spannend. Het gaat om het hier en nu. Ik wil het maximale uit deze ploeg halen.”

Vooral de Champions League is volgens Ten Hag belangrijk om deze ontwikkeling als ploeg door te maken. “Uiteindelijk heb je grote duels nodig om je door te ontwikkelen als ploeg. Je ziet teams dan enorm snel progressie maken, juist door het spelen van wedstrijden in de Champions League op het állerhoogste level.”

Ten Hag greep ook nog kort terug op het heenduel in Denemarken. Ajax greep daar een 1-2-zege, maar best was het allemaal niet. Dat moet woensdagavond zeker anders, weet Ten Hag ook.

“Aan de bal moeten we echt vele malen beter zijn. Na die vroege goals in de uitwedstrijd raakten we aan de bal gewoon heel slecht in ons positiespel. Dat kan een keer gebeuren. De wedstrijd erna in Utrecht (0-3) pakten we het alweer goed op. We zijn nog groeiende en ik verwacht nog veel meer van onze groep.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >