Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tijd voor podcast 6: CL-spanning, Van Rhijn en Golden Boys!

De interlands zijn nu echt voltooid verleden tijd. Gelukkig maar, want het vervolg van het avontuur in de Champions League staat voor de deur! En dus stijgt de spanning. Zoals het bij Ajax ook altijd spannend is: welke talenten weten er door te breken? Hoog tijd voor een nieuwe Ajax Life Podcast!

24 november 2020 - 10:36
Podcastzescar
Daar staan ze, hoor, het kwartet dat de podcast vult! © Ajax Life

Talenten en Ajax, we kunnen er een boek over schrijven. Precies dat heeft Maarten Bax gedaan. Hij werkte aan een voetbalboek dat anders is dan veel andere voetbalboeken. Verwacht dit keer geen lofzang over een carrière vol prijzen. Nee, eerder het tegenovergestelde.

De Golden Boys van Ajax werden in 1998 al in februari jeugdkampioen na bizarre zeges tegen PSV (8-0) en Feyenoord (11-3) en de talenten werd stuk voor stuk een grote toekomst voorspeld, maar helaas. Niets ervan. Soms lopen dingen anders dan 'gepland', voor zover je een loopbaan kunt plannen.

Maar dat maakt het niet direct minder interessant. Daarom zijn schrijver Bax en talent van toen Pascal Heije bij ons in de studio. We duiken terug in de tijd en kijken welke lessen hoofdpersonen hebben geleerd. En wat doen ze tegenwoordig eigenlijk?!

Ook bellen we met Ricardo van Rhijn, die wel vanuit de jeugd doorstoomde naar het eerste elftal. Maar ook doorstomen is geen garantie op eeuwig succes. Daar kan Van Rhijn dan weer over meepraten. Hij werd Talent van het Jaar, stond drie keer met de schaal in zijn hand en speelde interlands met het Nederlands elftal, maar draagt nu het shirt van FC Emmen. Zo lopen dingen soms!

En ondertussen? Ondertussen loopt de spanning op en ben je na het luisteren van onze podcast, gepresenteerd door Daniel Dekker en Amber Roner, zo'n drie kwartier dichter bij de aftrap van Ajax - FC Midtjylland. Goede deal, toch?! Kortom, je moet luisteren. Gewoon doen!

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >