Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag neemt het op voor hevig bekritiseerde Blind

Op één of andere manier wordt Daley Blind nooit boven alle twijfel verheven. Onbegrijpelijk. Het lijkt ons toch dat Blind junior zijn sporen meer dan heeft verdiend. Vooral op basis van prestaties bij Oranje krijgt hij ervan langs. Dit tot onvrede van Erik ten Hag.

23 november 2020 - 13:54
Blindhagkritiekcar
Ten Hag is maar wat blij met Blind centraal achteri. © Pro Shots

Blind behoort tot de belangrijkste schakels van de trainer van Ajax en we hebben kunnen zien wat er gebeurt als de centrale verdediger wegvalt. En als hij binnen de kortste keren zijn rentree wil maken, na een stevig schrikmoment. Je begrijpt vast waar we op doelen.

Gelukkig is de Blind van dit seizoen – ondanks een nieuw schrikmomentje – hard op weg om net zo veel te betekenen als de Blind van pakweg 2018/2019 toen hij fantastisch voetbalde. Om over zijn eerste periode bij Ajax nog maar te zwijgen.

Hoe dan ook, wanneer Blind als Oranjehemd een keertje niet de meubelen kan redden, wordt hem direct de schuld van zo'n beetje alles in de schoenen geschoven. Zo kan het gebeuren dat Daley ook na een aardig optreden in Polen (1-3) toch soort van de gebeten hond is.

Ten Hag snapt er niets van, zo maakte hij duidelijk rondom Ajax - Heracles Almelo (5-0). “Het heeft lang niet altijd met Daley te maken, meer met de organisatie op het veld. De organisatie van het Nederlands elftal is gewoon niet goed,” oordeelt Ten Hag bij Fox Sports over het elftal van Frank de Boer.

“De restverdediging klopt niet, waardoor er op het veld grote ruimtes ontstaan. De backs staan veel te hoog op het veld. Blind was fantastisch aan de bal,” vervolgt Ten Hag, die Daley wel het advies meegeeft om zijn mening zwaarder te laten wegen. “Hij mag dominanter zijn in het terugroepen van medespelers, zeker op zijn leeftijd. Al is het nog niet zo eenvoudig.”

De dertigjarige Blind lijkt die dominante factor bij Ajax wel te kunnen vormen, want hij is op het veld de man die van achteruit min of meer bepaalt wat er op het veld gebeurt. Om die dominantie kracht bij te zetten, kunnen we de twee fantastische diepteballen op Dusan Tadic niet onbenoemd laten.

Wat een prachtige passes waren dat! Die ballen hadden het absoluut verdiend om tot assist te worden gepromoveerd, maar Tadic liet het na om twee flinke kansen te benutten. Helaas, maar ach... Het werd toch 5-0.

Oh ja, nog even over de fitheid van Blind. Past Ten Hag een beetje op? “Blind is heel fit. En ik hou natuurlijk overal rekening mee, maar niet bij het maken van een opstelling. Voor Daley geldt vaak: hoe meer wedstrijden hoe beter.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >