Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag heeft spitsen nodig en haalt Brobbey er dus bij

Het hing al een beetje in de lucht en nu is het hoge woord eruit: Brian Brobbey wordt weer van stal gehaald. De achttienjarige krijgt nog niet heel veel speelminuten, maar voor de derde keer op rij behoort hij in de Champions League tot de wedstrijdselectie.

24 november 2020 - 16:10
Brobbeynodigcar
Hij was er vorige keer ook bij, dus is Brobbey er klaar voor? Ja! © Pro Shots

De verrassing was groot toen Brobbey voor het uitduel met Atalanta Bergamo (2-2) in het vliegtuig mocht stappen, terwijl zijn aanwezigheid in Herning juist weer logisch was. Waarom? Op het moment dat hij werd geselecteerd, was amper helder wie Ajax precies kon inzetten tegen FC Midtjylland (1-2).

Als je vervolgens voor de derde keer op rij van de partij bent, begint zich toch wel een klein patroon af te tekenen. Namelijk het patroon dat Ajax stootkracht nodig heeft. En stootkracht is precies wat Brobbey te bieden heeft. Vandaar dat hij maandag al niet in actie kwam tijdens Jong Ajax - FC Volendam (1-1).

“Ja, Brobbey maakt onderdeel uit van de wedstrijdselectie. We hebben spitsen nodig, want we willen winnen en moeten scoren,” bevestigt Erik ten Hag tijdens de persbabbel. De vraag of Brobbey er klaar voor is, werd beantwoord met een tegenvraag. “Hij was er vorige keer toch ook bij?”

Afijn, dat hebben we hierboven zojuist uitgelegd. Tijdens de uitwedstrijd in Denemarken was er een basisplaats ingeruimd voor Lassina Traoré, maar met ook Dusan Tadic en Quincy Promes binnen de lijnen was er behoefte aan back-up. Klaas Jan Huntelaar kan die achtervang vormen, maar als er toch ruimte is op de bank, kun je net zo goed Brobbey erbij halen.

Dat is dus precies wat Ten Hag nu doet. En dat maakt het spelen met Ten Hags elf wellicht ook bijzonder aardig! Hoe ziet jou ideale opstelling voor Ajax - Midtjylland eruit? Daar zijn we dus benieuwd naar! Het heeft er alle schijn van dat de vraagtekens hun race tegen de klok gaan winnen, dus selecteer naar hartelust jouw basisklanten.

Dit alles kan in onze app en als je klaar bent met trainertje spelen, deel je je opstelling via de socials met als toevoeging #tenhagself!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >