Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spelers balen: ook grasmat JC Arena zucht en steunt onder de vele wedstrijden

Ajax liep met gemak over Heracles heen en op de 5-0-zege was niks af te dingen. Alleen maar blije gezichten, zou je denken. Toch niet helemaal, want de staat van het speelveld in de Johan Cruijff Arena baart zorgen.

22 november 2020 - 16:55
Arena 1200
De tevredenheid over de grasmat was zondag ver te zoeken... © Pro Shots

Dit bleek klip en klaar toen Zakaria Labyad zijn praatje hield over hoe hij de wedstrijd tegen Heracles had beleefd. “Ik vond het veld niet best… Zacht, glad en veel hobbels. Daar waren we als spelers niet tevreden mee. Je zag het ook bij de blessure van Robin Pröpper, dat had eveneens met het veld te maken.”

Het is een probleem dat je op meer velden terug gaat zien, weet Labyad ook, maar juist in eigen huis wil je de boel goed hebben. Zeker met alle wedstrijden die nog volgen. “De velden worden slechter in deze dagen,” analyseerde Labyad dan ook. “Het weer verandert en dan krijg je dat. Ook worden er onwijs veel wedstrijden op gespeeld.”

Ook Erik ten Hag moest erkennen dat de grasmat er wel eens beter bij heeft gelegen. Het is bij de trainer sowieso altijd een belangrijk aandachtspunt, al weet hij dat de mensen van het gras niets te verwijten valt.

Ten Hag brommend: “Die mensen doen er echt alles aan. Ik heb regelmatig contact met ze. Weet je, niet alleen spelers worden overbelast, óók het veld in de Arena. Ook omdat de KNVB alle wedstrijden van Oranje hier speelt in coronatijd. Daar lijdt het veld onder en daar ondervinden wij nu de nadelen van."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >