Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind pakt tussen neus en lippen door fraai clubrecord

Wat het belangrijkste was aan het hele gedoe rondom de confrontatie met Mydtjylland (1-2)? Nou, dat Ajax er drie punten aan overhield! Toch was er ook nog een persoonlijk feitje te noteren, want Daley Blind nam een fraai clubrecord mee terug naar Amsterdam.

04 november 2020 - 12:08
Blind 1200
Daley nam behalve drie punten ook een clubrecord mee naar huis. © Pro Shots

Clubrecord? Oh ja, zeker weten! Een mijlpaal! De geboren Amsterdammer en kind van de club werkte op Deense bodem zijn 44ste wedstrijd voor Ajax af in de Champions League. Hier zijn de voorrondes in meegerekend. En precies dat is dus een record!

Blind junior passeert namelijk grote namen als Piet Keizer en Wim Suurbier, die destijds actief waren in het toernooi dat toen nog door het leven ging als de Europacup 1. Maar feit is: Blind is hen op het hoogste Europese clubniveau voorbijgestreefd.

Voor het debuut van Blind in de Champions League moeten we terug naar 22 november 2011. Dat klinkt als lang geleden en dat is het ook. De inmiddels dertigjarige Blind gaat dan ook echt al een flinke poos mee.

Hij viel destijds voor eigen publiek in tegen Olympique Lyon en loste de geblesseerde Gregory van der Wiel af. Blind speelde 23 minuten mee en kon na het laatste fluitsignaal een 0-0-gelijkspel in zijn logboek noteren.

Daarna moest hij effe wachten op succes, want achtereenvolgens tegen Real Madrid (0-3), Borussia Dortmund (1-0) en weer Real Madrid (1-4) ging Ajax – met de jeugdige Blind binnen de lijnen – onderuit.

Zijn eerste driepunter in de Champions League met Ajax volgde in wedstrijd vijf, thuis tegen Manchester City: 3-1. Inmiddels zijn we aanbeland in 2020 en is Blind een heel grote meneer geworden in het internationale voetbal.

Zijn Champions League-hoogtepunten beleefde hij in sprookjesseizoen 2018/2019. Toen wervelden Ajax en Blind over de Europese velden en maakten onder meer indruk in Kiev, München, Athene, Lissabon, Madrid en Turijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >