Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Onverklaarbaar pover Ajax ploetert én doet toch uitstekende zaken

Je hebt van die dagen dat je na negentig minuten en zes minuten blessuretijd blij bent als het fluitje klinkt. Tegen FC Midtjylland was precies dit het geval. Ajax ging met een nipte 1-2-zege aan de haal en gezien het spelbeeld moeten we daar maar heel blij mee zijn. We kijken nog effe terug en verzamelden voor jou de mooiste plaatjes.

04 november 2020 - 10:31
Fotoverslag 1200 2
Antony bedankt een hogere macht, wij danken Antony. © Pro Shots

Drie vliegtuigen met Ajacieden en een droomstart in de MCH Arena. Antony (vliegtuig 1) schoof al na 48 seconden binnen op aangeven van Dusan Tadic (vliegtuig 2). De aanvoerder was even later trefzeker via een curieus doelpunt. 

De doelman van de thuisploeg raapte een terugspeelbal op en dus kreeg Ajax een vrije trap op enkele meters van de goal. Elf spelers van Midtjylland timmerden het doel dicht, maar desondanks vond Tadic het gaatje. De bal verdween links hoog in de kruising.

Ajax op rozen en alles, maar die verwelkten snel. Heel snel. Anders Dreyer ontpopte zich namens de thuisploeg als een ware plaaggeest en knalde droog en kiezelhard de 1-2 binnen. Dat was een moment waarop Ajax weer met een mannetje of acht voor de bal stond, precies wat er ook tegen Atalanta fout ging. 

Daarna was Ajax het kwijt. Te veel spelers leverden niet: Perr Schuurs, Quincy Promes, Jurgen Ekkelenkamp, Lisandro Martínez en Nico Tagliafico hadden het niet, terwijl ook Daley Blind het lastig had op het middenveld. Dan wordt het lastig. Als vanzelf.

Davy Klaasen (vliegtuig 3) kwam na rust binnen de lijnen en dat herstelde het spelbeeld wel ietwat. Ajax had in elk geval minder te duchten van Midtjylland, al bleven de mannen van Erik ten Hag ploeteren en ging er nog altijd veel mis.

En toch, en toch... De drie punten gingen mee. Voor elk vliegtuig een puntje. Al zullen de Ajacieden nu vast met één vliegtuig terugreizen. Terwijl zij dat doen, kun jij ons fotoverslag napluizen. De plaatjes komen van Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >