Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen wint in coronabubbel van PEC Zwolle

Ajax Vrouwen beleefde onlangs een schrikmomentje na het nieuws dat de Vrouwen Eredivisie was stilgelegd, maar na een korte pauze mocht er toch weer gevoetbald worden. In de gecreëerde coronabubbel werd er met 1-4 gewonnen op bezoek bij PEC Zwolle.

30 oktober 2020 - 21:34
Ajaxvrouwenpec800
Ajax Vrouwen is nog altijd ongeslagen in de eredivisie. © Ajax Images

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en het spel golfde lange tijd op en neer, totdat Chasity Grant de ban brak namens Ajax Vrouwen. De aanvalster snelde langs de Zwolse verdediging en rondde af met een beheerste schuiver in de verre hoek.

Van achteroverleunen was na de openingstreffer geen sprake, want PEC was vrijwel direct na de 0-1 alweer dichtbij de gelijkmaker. Het schot van Jassina Blom spatte echter uiteen tegen de lat, waarna Ajaxkeepster Lize Kop opgelucht adem kon halen.

Na de thee verdubbelde Ajax Vrouwen de marge. Grant gaf vanaf de vleugels voor op Nikita Tromp, die de bal met een klein gelukje achter de Zwolse keepster wist te werken. Exact hetzelfde recept werd even later herhaald bij het derde Ajaxdoelpunt van de avond: Grant gaf aan en Tromp maakte het af.

Een hattrick voor Tromp was iets te veel van het goede, alhoewel de aanvalster er wel dichtbij was. De oud-speelster van PEC wist namelijk nog wel het net te vinden tegen haar oude club, maar haar derde treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Jonna van de Velde maakte later alsnog de 4-0, waarna PEC via Naomi Hilhorst voor het slotakkoord zorgde.

Naast vier doelpunten waren er ook vier debutanten. De talenten Manique de Vette, Justine Brandau, Isabelle Hoekstra en Bodil van den Heuvel maakten allen hun eredivisiedebuut voor Ajax Vrouwen. Een debutantenbal dus!

Door de overwinning op PEC is Ajax Vrouwen nog altijd ongeslagen en heeft het vijftien punten uit vijf wedstrijden. De maximale score dus. De Ajacieden  staan dan ook bovenaan de ranglijst van de Vrouwen Eredivisie.

Vrijdag 6 november neemt de ploeg van Danny Schenkel het in eigen huis op tegen Excelsior/Barendrecht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >