Nieuws

Ziyech en Traoré in evenwicht, Álvarez verslaat Dest, Neres speelt gelijk

Er kwamen vrijdagavond en vrijdagnacht flink wat Ajacieden in actie namens hun land. Zo speelde Hakim Ziyech met Marokko gelijk tegen het Burkina Faso van Lassina Traoré, ging debutant Sergino Dest met de VS onderuit tegen het Mexico van Edson Álvarez en kwam invaller David Neres met Brazilië niet verder dan een gelijkspel tegen Colombia.

07 september 2019 - 10:52
Copyright-ProShots-4290773
Dest maakte vrijdagnacht zijn debuut voor de VS. © Pro Shots

We beginnen in Marrakesh, waar Ziyech het met zijn Marokko in een vriendschappelijke pot opnam tegen het Burkina Faso van collega Traoré. De creatieve Ajacied startte zoals verwacht in de basis, waar Traoré negentig minuten lang moest toekijken vanaf de bank.

Ziyech had zijn ploeg na rust op voorsprong kunnen schieten, maar faalde – niet voor de eerste keer – vanaf elf meter. Burkina Faso wist even later wel het net te vinden en kwam via Cyrille Bayala op een 1-0 voorsprong. Een paar minuten voor het eindsignaal wist Zouhair Feddal toch nog een nederlaag voor Marokko te voorkomen.

Zo’n 5000 kilometer verderop maakte Dest zijn debuut voor de Verenigde Staten. De vleugelverdediger speelde in New Jersey een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico en startte gelijk in de basis. Dest begon goed aan de wedstrijd en wist via een afstandsschot zelfs bijna te scoren, maar zijn inzet werd gekeerd door de Mexicaanse doelman.

Dest zag er bij het openingsdoelpunt van Mexico – waar Álvarez negentig minuten op de bank zat – wat minder goed uit. Nadat hij door de benen werd gepeeld door Jesús Corona wist Javier Hernandez te scoren. De Mexicanen liepen vervolgens via doelpunten van Erick Gutiérrez en Uriel Antuna uit naar een 3-0 overwinning.

We eindigen in Florida, waar Brazilië en Colombia tegenover elkaar stonden in een vriendschappelijke wedstrijd. Alle ogen waren daar gericht op de veelbesproken Neymar, die na lang blessureleed zijn rentree maakte voor de Seleção. Neres begon vanaf de bank, maar viel vlak voor tijd nog wel even in.

Brazilië kwam halverwege de eerste helft dankzij Casemiro op voorsprong, maar nog geen kwartier later draaide de Colombiaan Luis Muriel de wedstrijd helemaal om. Neymar liet zich na rust gelden door de Goddelijke Kanaries weer op gelijke hoogte te schieten, maar de sterspeler wist een gelijkspel niet meer voorkomen: 2-2.

Ook komende week komen de Ajacieden weer in actie namens hun land. Dinsdagavond speelt Ziyech met Marokko tegen Nigeria en dinsdagnacht staan Álvarez en Nico Tagliafico tegenover elkaar. Diezelfde nacht speelt Dest met de VS tegen Uruguay en komt Neres namens Brazilië in actie tegen Peru.