Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Akpom: ‘Zou graag jonge trainer met frisse ideeën zien’

Een van de belangrijkste posities bij Ajax die nog moet worden ingevuld, is die van hoofdtrainer. Hoe het profiel van de nieuwe coach eruit moet zien? Chuba Akpom heeft er wel een idee over.

25 april 2024 - 13:16
Akpom Magazine Stuk 1200
Akpom stelt verslaafd te zijn aan scoren. © Pro Shots

Een concrete naam noemen, vindt Akpom lastig, maar een omschrijving kan hij wel geven. “Ik zou graag een jonge trainer met frisse ideeën zien,” zo stelt de spits in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. “Een trainer die de bal wil hebben, die de waarden begrijpt van Ajax en een duidelijke structuur en filosofie heeft.”

Na enig aandringen of hij niet toch een naam kan noemen, gaat Akpom overstag. “Xabi Alonso zou perfect zijn, maar hij lijkt me niet haalbaar,” doelt hij op de trainer die Bayer Leverkusen dit seizoen naar de eerste landstitel in de clubhistorie loodste en onlangs zijn contract verlengde.

Ondanks zijn geringe speeltijd, vond Akpom vaak het net. Dan krijg je al snel het label ‘cultheld’ omgehangen. Hoe kijkt hij daar zelf naar? “Het is niet aan mij om te zeggen of ik een cultheld ben. Ik ben vereerd dat supporters me een warm hart toedragen en me ook van waarde achten, ondanks dat ik niet veel heb gespeeld. Ik weet dat ik beter kan dan dit en wil dat graag laten zien. Misschien word ik dan een echte held, in plaats van een cultheld.”

Aanbevolen
Beuker schetst profiel Ajaxtrainer en -staf

In de spits concurreert Akpom met Brian Brobbey. Hij denkt dat ze elkaar goed aanvullen. In welke aspecten hij beter is dan zijn aanvalsmaatje? “Ik ben een betere doelpuntenmaker en nu nog een betere kopper. Brian is jong en gaat zich hier zeker verder in ontwikkelen. Waar hij nu al beter in is, is het afschermen van de bal. Hij is enorm sterk. Ik denk dat we complementair zijn aan elkaar. We gunnen elkaar ook het succes.”

Ondanks dat Ajax een ronduit beroerd seizoen doormaakt, blijft Akpom strijdbaar. “Zeker als ik niet veel speel, wil ik elke minuut dat ik wel op het veld sta gebruiken om impact te maken. Daarnaast is mijn zoontje van drie jaar een grote motivatie.”

“Ik wil hem later kunnen laten zien dat ik een goede voetballer ben geweest, dat ik waardevol ben geweest voor Ajax,” vervolgt de aanvaller. “In zijn belevingswereld moet ik elke wedstrijd scoren. Als ik niet heb gescoord, zegt hij: ‘Waarom niet? Dat is niet goed, papa.’ Dat motiveert ook.”

Akpom versleet al flink wat clubs in zijn carrière. Hij voelt zich prettig in de Johan Cruijff Arena. “Ik ben een beetje de tel kwijtgeraakt hoeveel clubs ik heb gehad. Ajax is een club met tradities, een eigen cultuur en filosofie. Iedereen in de wereld kent Ajax en weet waar het voor staat. Om daar onderdeel van uit te maken, is geweldig. Zelfs nu het minder goed gaat.”

Het volledige interview met Akpom lees je in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Het magazine ook ontvangen? Word dan snel lid. Een lidmaatschap tot het einde van het seizoen scoor je nu voor 14 euro.

Aanbevolen
De Lang en Beuker zien in huidige selectie geraamte voor volgend seizoen

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >