Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt ticket voor CL helemaal niet vanzelfsprekend

Ajax plaatste zich door een 2-0-zege op Apoel Nicosia opnieuw voor de groepsfase van de Champions League. Een uiterst knappe prestatie, aldus Erik ten Hag, die de felicitaties van het journaille met veel voldoening in ontvangst nam.

29 augustus 2019 - 01:38
hagapoelthuiscar
Het idee van Ten Hag groeide uit tot een clever plan. © Pro Shots

Voor de tweede opeenvolgende maal bereikte Ajax via voorronde het hoofdtoernooi van het lucratieve miljoenenbal. En dat na wederom een lastige voorbereiding. “Als je ziet waar we vandaan komen. Als ik alles moet geloven zou het vanzelfsprekend zijn om de Champions League weer even binnen te wandelen, maar dat is natuurlijk niet zo. We hebben ook voor 170 miljoen euro verkocht,” stipt de winnende trainer aan.

Ten Hag had zijn basisploeg voor de cruciale return in de play-offs behoorlijk aangepast vergeleken met een week eerder in Nicosia. Niet alleen door blessures (Donny van de Beek) en schorsingen (Noussair Mazraoui).

“Ik had Donny op het middenveld graag naar achteren geschoven, maar omdat hij afhaakte, moest ik iets anders doen en dat werd dus opgelost met Edson Álvarez en Lisandro Martínez. Ik had na de wedstrijd in Cyprus al erg voor ogen om met Blind achterin te gaan spelen, omdat we een man teveel in de opbouw hadden. Dat zat meteen in mijn hoofd.”

De verschuivingen zeggen volgens de succescoach niets voor de eerstvolgende wedstrijd. “Alles ligt open. Het eerste belang was om in de Champions League te geraken, prijzen te pakken en goed te starten in de competitie. Alleen daarmee doorkruis je bepaalde processen, zoals je normaal het seizoen zou starten."

"Dit seizoen is crazy. Alles loopt in elkaar over en spelers hebben amper rust. Voor ons is augustus de belangrijkste maand, maar daarin kunnen we geen team bouwen. Eerst kwalificeren en dan kijken we verder.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >