Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over puzzel die volgens hem geen puzzel is

Ajax staat woensdag voor een fikse klus als Apoel Nicosia langskomt voor de return in de play-offs van de Champions League. De vraag is welke elf namen Erik ten Hag uit de hoge hoed tovert, maar van een puzzel wil de coach niets weten.

27 augustus 2019 - 17:49
apoel-1200-alvarez
Ten Hag gaf aan dat Alvarez klaar is voor een rol tegen Apoel. © Pro Shots

De 0-0 van een week eerder werd – gezien het slechte spel van Ajax – gezien als een resultaat, maar de voorlopige tussenstand is een gevaarlijke. Daar is iedereen zich binnen de selectie van doordrongen. Dat het beter moet dan in het GSP Stadion is ook duidelijk.

Maar welke spelers moeten de klus klaren en vanaf welke positie? Daley Blind achterin of op het middenrif, Perr Schuurs centraal of toch Joël Veltman? Starten met Dusan Tadic in de punt of toch Klaas Jan Huntelaar? En wie vervangt de geblesseerde Donny van de Beek?

Je zou best kunnen zeggen dat Ten Hag een puzzel heeft te leggen, maar de trainer ziet dat zelf heel anders. Duidelijk is in ieder geval dat de oefenmeester gebruik kan maken van Quincy Promes. De aanvaller is fit genoeg voor een basisplek, mocht de trainer daarvoor kiezen.

Ook Edson Álvarez is volgens Ten Hag klaar om een rol te spelen en uit de woorden van de trainer kunnen we opmaken dat de Mexicaan in eerste instantie wordt gezien als middenvelder.

Het is een plek waar we Blind de afgelopen weken ook vaak zien, maar of dat woensdag tegen Apoel ook het geval is, dat is nog maar zeer de vraag. Het kan zomaar zijn dat Blind een linie zakt en Lisandro Martínez juist een linie naar voren schuift.

Dit maken we in elk geval op uit de woorden van Ten Hag, tijdens de persconferentie in aanloop naar de belangrijke krachtmeting met Apoel.

“Van Martínez weten we dat hij op veel posities kan spelen, maar vooral achterin. Hij kan overweg op het middenveld, maar of hij dat al kan het Ajaxsysteem? Dat moeten we testen en dat deden we de afgelopen dagen op de training. Hij is geacclimatiseerd achterin, maar voor woensdag moeten we een keuze maken wat te doen. Welke keuze dat wordt? Dat zien jullie morgen.”

Het is volgens Ten Hag daarom tamelijk logisch dat Blind tot dusver op het middenveld was te vinden. “Ik had daar een strateeg nodig. Het ging in veel wedstrijden ook goed, maar we spelen een keer een uur minder tot heel slecht op Cyprus en het moet ineens helemaal anders,” aldus de trainer, die de discussie ietwat opportunistisch leek te vinden.

Ook de spitspositie kwam nog even ter sprake. De trainer werd gevraagd of hij geen spijt had dat hij in de heenwedstrijd niet met Huntelaar was begonnen. De trainer - die bovendien aangaf dat Kasper Dolberg niet bij de selectie zit - kon er niet zo veel mee.

“Als ik met Huntelaar was begonnen vorige week en het was fout gegaan, dan hadden jullie allemaal geroepen dat ik de Tadic-variant had moeten hanteren.”

Daar lijkt geen woord aan gelogen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >