Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Pakketje De Ligt veilig thuis afleveren in Abcoude

Matthijs de Ligt is bijna geen speler van Ajax meer. Hij wil naar Juventus. Het transferspel wordt keihard gespeeld en hopelijk wordt het spel niet al te vuil. Anderhalf jaar geleden stond De Ligt - toen nog zonder Mino Raiola als zaakwaarnemer - te footgolfen met een jonge Ajaxfan. Hij deed dat in zijn rol als ambassadeur van Ajax Jonge Schare.

08 juli 2019 - 14:08

Het was een van mijn eerste verrichtingen bij Supportersvereniging Ajax. Het vastleggen van een meet and greet tussen tiener Gijs – een van onze Ajax Jonge Schare-leden – en De Ligt. Ook een tiener.

Ik weet nog goed hoe zenuwachtig Gijs was voor zijn ontmoeting met de verdediger van Ajax. Samen stonden we voor de ingang van het golfterrein te wachten op de Ajacied, die na de ochtendtraining keurig netjes op tijd arriveerde. 

Uiteraard legden we de ontmoeting vast en maakten er een fijn filmpje van, waarvan je het resultaat hierboven ziet. De Ligt was relaxed als altijd en je zag de spanning bij prijswinnaar Gijs als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Je zou bijna vergeten dat de twee qua leeftijd amper iets schelen. We lieten het duo los in een golfkarretje en de rest ging vanzelf, al moest De Ligt op zeker moment wel de bal uit de plomp vissen. 

Ondertussen kreeg ik een appje van de persafdeling van Ajax. Of ik Matthijs misschien even bij zijn ouderlijk huis in Abcoude wilde afzetten als we klaar waren.

Ik krijg een appje van de persafdeling. Of ik Matthijs misschien even bij zijn ouderlijk huis in Abcoude wil afzetten als we klaar zijn

Uiteraard was dat geen probleem en dus stapte De Ligt na een potje gezellig footgolfen bij mij in de Peugeot. Ik kreeg een heel vragenvuur op mij afgeschoten. Wat ik precies doe bij Ajax Life, met hoeveel mensen we zijn, of ik Fifa speel, over mijn dochter die bij DEM Beverwijk speelt...

Ook vertelde hij uitgebreid over zijn rijexamen, een dag later. Hij was wel een klein beetje zenuwachtig. Als hij zou slagen, waren dit soort taxiritjes niet meer nodig en kon hij zelf naar sportpark De Toekomst rijden. 

Het is grappig hoe geïnteresseerd de voetballer was. Hij stelde de vragen, niet ik. Hij kletste honderduit, terwijl ik op de A2 vijf banen moest oversteken om afslag Abcoude te halen. 

Terwijl ik mij volop concentreerde om vooral geen brokken te maken, ratelde De Ligt vrijuit door. Het was tamelijk druk op de snelweg en ik manoeuvreerde mij tussen de auto’s door naar rechts. Ergens realiseerde ik mij op dat moment dat er een speler naast mij zat die een waarde van vele miljoenen vertegenwoordigt. Die persoon wilde ik wel graag heelhuids afleveren.

Precies dat lukte. De Ligt wees mij door de straten van Abcoude richting de voordeur van zijn woning. Hij bedankte vriendelijk voor de lift en stelde nieuwsgierig te zijn naar het filmpje van het footgolfen. Thuis vertelde ik mijn dochter Emma (toen 13) dat De Ligt naast mij in de auto zat, op de plek waar zij vaak zit. Ze geloofde er helemaal niks van. 

Nu zijn we anderhalf jaar verder. Er is inmiddels veel gebeurd. Het is ontzettend jammer dat De Ligt verzeild is geraakt in een vervelende transfersoap. Natuurlijk koos hij er zelf voor in zee te gaan met Raiola, maar ik zie menig supporter nu sneren richting het Juve-target en dat doet een beetje zeer. Hopelijk volgt er snel witte rook. Het zou doodzonde zijn als De Ligt niet via de voordeur naar buiten loopt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >