Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey en Bergwijn bij voorlopige selectie voor EK 2024

Goed nieuws voor Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Vooralsnog althans. De aanvallers zijn door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in zijn voorlopige selectie voor het Europees kampioenschap 2024 in Duitsland.

16 mei 2024 - 20:09
Brobbey Oranje 1200
Brobbey mag zich opmaken voor een Oranjezomer. © Pro Shots

Koeman heeft dertig (kandidaat) internationals geselecteerd. Hij maakt woensdag 29 mei bekend welke spelers definitief deel uitmaken van zijn selectie voor het EK 2024. De definitieve groep van maximaal zesentwintig spelers – waaronder tenminste drie keepers – moet uiterlijk vrijdag 7 juni bij de Uefa worden ingeleverd.

Voor Bergwijn (32 interlands) is het wellicht een verrassing dat hij tot de voorselectie behoort, alhoewel hij in Oranje meestal wel levert. In die zin is het ook weer niet verbazingwekkend. Dat Brobbey op de lijst staat, hadden veel mensen wel verwacht.

Brobbey werd in september 2022 voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands elftal. Hij bleef tijdens het duel in de Nations League tegen België op de bank. Hij bleef uiteindelijk ook buiten de definitieve selectie voor het WK 2022. Zijn debuut in Oranje volgde uiteindelijk op 16 oktober 2023. Hij viel na dik een uur spelen in tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland.

Aanbevolen
Trotse Brobbey zet Rinus Michelstrofee naast zijn bed

Koeman vertelde kort erop dat hij Brobbey’s eerste aanname en zijn manier van afwerken niet goed genoeg vond. De oefenmeester zag echter ook hoe Brobbey zich het afgelopen seizoen – na een lastig begin – persoonlijk onttrok aan de malaise bij Ajax. De spits werd met grote overmacht door supporters verkozen tot Ajacied van het Jaar. In 42 officiële wedstrijden voor Ajax, scoorde hij 22 keer.

Dat de 22-jarige aanvaller zich mag opmaken voor een Oranjezomer is een mooie beloning voor zijn spel bij Ajax. Het nationale shirt kent hij overigens goed. Brobbey speelde sinds 2017 in verschillende Nederlandse jeugdelftallen en werd in 2018 en 2019 Europees kampioen met Nederland onder 17. Ook maakte hij minuten voor Jong Oranje op het EK onder 21.

Het EK 2024 wordt deze zomer gehouden in Duitsland. Nederland speelt in de groepsfase achtereenvolgens tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >