Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Advocaat Napoli wappert met 31 handtekeningen van Younes

Mja, het schimmenspel tussen Amin Younes en Napoli is nog niet uitgespeeld en de updates volgen elkaar snel op. Bij de Serie A-club zijn ze van hun stoel gevallen door opmerkingen van de Duitser, die stelde geen voorcontract in Italië te hebben getekend.

14 maart 2018 - 15:06
UsershyraDesktopajax_dataimages7212f27ccb5a89ecebf3a9fddb9f74c2_normal
Het verhaal rond Younes wordt maar vager en vager... © Pro Shots

Eerder vandaag hadden we het nog over een soap, maar we moeten ons nu echt gaan afvragen wat daarvan de overtreffende trap is. Hoe dan ook, Mattia Grassani, de advocaat van Napoli, noemt de uitlatingen van Younes ‘verbazingwekkend’ en ‘verontrustend.’

Ging hij nou wel of ging hij nou niet naar Napoli? Het verhaal rond Younes en zijn terugkeer bij Ajax blijft vaag. Ja, het zou gaan om persoonlijke omstandigheden, maar welke dat zijn, daarover houdt Younes de lippen stijf op elkaar.

Zo bleef Younes afgelopen winter toch in Amsterdam, terwijl hij in Italië al rondliep met sjaaltjes van Napoli. De verwachting was aanvankelijk dat de aanvaller na afloop van dit jaar alsnog transfervrij naar Napels zou afreizen. Maar ook dat is allerminst zeker.

De tijdelijk naar Jong Ajax verbannen Ajacied ontkent namelijk doodleuk een contract te hebben getekend, maar die verklaring valt niet helemaal lekker bij Napoli.

“Je zou er bijna om lachen, ware het niet dat er al een contract is getekend, inclusief het vastleggen van portretrechten, met in totaal 31 handtekeningen onder verschillende contracten,” verklaart Grassani tegenover Radio Kiss Kiss. Die naam hebben wij ook niet verzonnen.

Maar goed, zo gaat het hele gedoe nog wel even door en ook Grassani was nog niet helemaal klaar: “Als Younes zegt dat hij zich niet herinnert dat hij iets heeft getekend dat hem aan Napoli bindt, is dat volledig bezijden de waarheid. De bal ligt bij Younes.”

“Als hij het wil aanvechten, heb ik geen idee op basis waarvan,” vervolgt de advocaat. “Dan zal hij moeten bewijzen dat hij niet heeft getekend. Er zijn ook mails waarin hij Napoli vroeg hem de contracten op te sturen met de handtekening van de voorzitter, zodat hij ze aan zijn advocaat kan geven.

Ook waarschuwt Napoli andere clubs om Younes te benaderen en dreigt dat er sancties volgen als de dribbelduitser elders tekent. “Dat moeten hij en die andere mogelijke club niet willen,” klinkt het.

Of Younes direct bang moet zijn om een paardenkop in zijn bed te vinden, lijkt ons niet, maar de Italianen gaan er duidelijk gewoon vanuit dat Younes zich op 1 juli 2018 meldt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >