Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars benadrukt enorme belang Champions League voor Ajax

Ajax is bezig aan een indrukwekkende Europese campagne. De ploeg is al twaalf duels ongeslagen en staat voor het eerst sinds dertien jaar in de achtste finales, waarin het zich mag meten met Real Madrid.

31 december 2018 - 11:14
champions-league-belangrijk-1200
Frenkie maakt veel vlieguren in de Champions League. © Pro Shots

Volgens Marc Overmars is het succes van Ajax in het miljoenenbal van niet te onderschatten belang, zo legt hij uit bij Ajax TV. Financieel is het uiteraard ontzettend belangrijk voor de club, maar een andere reden is dat voetballers niets liever willen dan actief zijn in het prestigieuze toernooi.

“Ik had het stiekem gehoopt,” reageert Overmars op de vraag of hij vooraf had gedacht dat Ajax het zo goed zou doen in Europa. De reden waarom hij daarop vurig hoopte volgt er gelijk achteraan: “Het draait in het voetbal uiteindelijk om de Champions League. Dat is het belangrijkste.”

“De spelers willen maar één ding en dat is in de Champions League komen,” vervolgt Overmars. Hij wil maar aangeven dat het huidige succes voor Ajax belangrijk is in het behouden én het aantrekken van spelers. Ajax is simpelweg mindere interessant voor veel voetballers als het niet meedoet op het allerhoogste podium.

Overmars: “Er is nu geen enkele speler die op de deur klopt en zegt dat hij in de winter graag weg wil. Ze zien waarmee we bezig zijn en ze hopen dat nog even te kunnen doorzetten. We hebben een intelligente groep spelers die samen een goed jaar willen neerzetten. Dat leeft ontzettend.”

Ajax maakt dit jaar weer flink naam in de Champions League en mag na de winterstop de degens kruizen met Real Madrid. Het zijn dingen waar we met z’n allen natuurlijk enorm naar uit kijken.

Overmars doet dat ook, al hoopt hij vooral dat supporters naar het stadion komen om fantastische wedstrijden te zien. “Ik hoop dat mensen in 2019 genieten van Ajax en spelers met extreme kwaliteiten zien. Dat ze dingen meemaken waar ze over vijf jaar nog over praten. Dat vind ik belangrijk, al moeten daaraan wel successen worden gekoppeld.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >