Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Is dit het beste Ajax in tien jaar tijd? Ten Hag blijft bescheiden

Op basis van een ongeslagen reeks van twaalf wedstrijden maakt Ajax indruk door heel Europa. En dus ook in München, niet in de laatste plaats door daar verdienstelijk met 1-1 gelijk te spelen. Erik ten Hag vindt alleen dat het Bayern-kamp ietwat overdrijft.

11 december 2018 - 16:32
hagcomplibaycar
Ten Hag is op de hoogte van de spelletjes die Bayern speelt. © Ajax Images

“Dit Ajax is met afstand het beste van de laatste tien jaar,” stelt Karl-Heinz Rummenigge. En dat is niet de minste, want Rummenigge is voorzitter van Bayern München. “Helaas deed de club het de laatste jaren Europees gezien iets minder, maar Ten Hag leidt ze langzaam maar zeker terug naar de top.

“We hebben tijdens de heenwedstrijd prima kunnen zien dat Ajax beschikt over een interessante, jong ploeg. Erik kent Bayern goed en bereidt zijn ploeg altijd uitstekend voor, dat moeten we ons goed realiseren,” vervolgt de preses.

Mooie woorden, zoals er in aanloop naar Europese potjes altijd veel vriendelijkheden worden uitgewisseld. Ten Hag is van mening dat onder meer Rummenigge een klein beetje overdrijft, zo merken we tijdens de persconferentie van Ajax.

“Je weet hoe dat gaat voor een Europese wedstrijd, dan wordt een tegenstander altijd heel groot gemaakt,” reageert Ten Hag bescheiden tegenover Ajax Life. “Wij laten ons geen zand in de ogen strooien. We moeten ons eigen spel spelen en honderd procent geven, dan maken we kans op een goed resultaat.”

Een vrij lauwe reactie dus van Ten Hag op toch mooie woorden van toch zeker niet de minste bestuurder, maar hoe zit het andersom: als Bayern dit het beste Ajax van de laatste tien jaar vindt, hoe denkt de trainer van Ajax dan over het huidige Bayern?

“Het is een geweldige club, die op basis van een goede filosofie en strategie al jarenlang tot de wereldtop behoort. Bayern heeft ook nu een geweldig elftal, met sensationele spelers. Ik heb eigenlijk alleen maar complimenten over voor Bayern München.”

En zo doet Ten Hag precies wat Bayern ook doet: de tegenstander (nog) een stukkie groter maken!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >