Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana proeft onvrede bij supporters op de tribune

Er valt Andre Onana dit seizoen iets op tijdens thuiswedstrijden. Er wordt meer gemopperd op de tribunes. De doelman kan best begrijpen dat er wat onvrede is vanwege de Europese eliminatie, maar hij vraagt ook om steun.

22 september 2017 - 12:37

Onana vindt het hartstikke leuk als zijn liedje wordt ingezet. Hij vindt het een hele eer dat zijn goede keeperswerk wordt gewaardeerd door de Ajacieden buiten de lijnen, maar hij hoopt ook op meer steun voor de ploeg.

Ajax heeft het dit seizoen nog niet gemakkelijk. Er werd thuis geen Europees potje in winst omgezet, de drie competitieduels tot dusver gelukkig wel. “Ik ben blij met de supporters. Of nee, eigenlijk niet,” meldt een eerlijke Onana in gesprek met AT5.

“De supporters zijn misschien een beetje boos omdat we geen Europees voetbal spelen. Laten we niet vergeten dat vorig seizoen geweldig was, ook al pakten we geen prijs. De supporters en spelers zijn samen een team, maar soms verlies je en dan moet je ook samen blijven.”

De keeper snapt dat niet iedereen in de gloria doet, maar vindt het belangrijk om samen een front te vormen. “We moeten samen strijden en elkaar helpen. De laatste keer thuis waren de tribunes vrij leeg, ik denk dat de fans een beetje boos zijn. We hebben echt ons best gedaan, maar veel pech gehad.”

Het goede nieuws is dat de ontmoeting met Vitesse van zondag is uitverkocht, al garandeert dit ook geen volle tribunes. Maar ja, probeer dat Onana maar eens uit te leggen. De keeper doet in ieder geval een oproep. “Blijf naar de Arena komen, wij blijven strijden. Ik hoop dat God ons goed is gezind en er nog mooie dingen gebeuren.”

Het hele gesprek tussen Onana en AT5 is de moeite waard. Het staat in twee delen op YouTube.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >