Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer vindt kritiek op Ajax te snel en hevig na Nouri

De moeilijkste tijd is achter de rug, maar het blijft zwaar. Zeker als wordt stilgestaan bij het debuut van Appie Nouri exact een jaar geleden en als er een nieuw interview wordt vertoond. Marcel Keizer benadrukt nog maar eens dat Ajacieden het moeilijk hebben.

22 september 2017 - 15:26
UsershyraDesktopajax_dataimages456e5c6c339f2e02308495ff6aed1c9b_normal
De situatie rond Nouri is nog altijd moeilijker dan het misschien lijkt. © Sjoerd Tullenaar

Ajax beleefde een dramatische zomer, die begon met het in elkaar zakken van Nouri, werd gevolgd door Europese eliminatie en tussendoor ging de selectie er op achteruit door alle activiteiten op de transfermarkt.

Keizer is van mening dat er de afgelopen tijd, en misschien nog steeds wel, te snel en hevig kritiek is geuit op Ajax. En dat er voorbij wordt gegaan aan de gebeurtenissen rondom Nouri, die nog altijd hun impact hebben.

“Het speelt nog met momenten, maar dan kan het nog steeds zwaar zijn. Er was gisteren iets van Appie op televisie en dat is prachtig om te zien, maar dan weet je ook weer hoe zwaar het is. Zo simpel is het,” stelt Keizer.

“We hebben het nooit als excuus gebruikt, aan de andere kant is men in de media wel snel heel erg kritisch op een groep spelers. Daar heb ik wel eens moeite mee gehad, maar oké.”

“Je moet het niet onderschatten,” stelt de trainer als hem om uitleg wordt gevraagd. “Wij maken er geen excuus van en dan denkt iedereen dat je er wel even overheen stapt. Zo gemakkelijk gaat dat echt niet. Begrijp dat wij een paar weekjes achter liggen, maar ik denk dat iedereen dat logisch vindt, al hoeft dat niet, maar het is wel zo.”

 “Het gaat nu beter dan twee maanden geleden. Maar twee maande terug hoor je het slechtst denkbare nieuws wat je kunt krijgen, een dag later staan we op het veld om te trainen, kort daarna spelen we een oefenwedstrijd en tien dagen later treden we aan in de voorronde van de Champions League. Dat is niet echt normaal, lijkt mij. Als je daar een spelersgroep op beoordeelt, vind ik dat nogal wat.”

Het gekke is dat er rondom de duels met OGC Nice juist alle begrip was voor het spel van Ajax, dat best goed was. Juist onder alle moeilijke omstandigheden. De kritiek barstte pas op een later moment echt los, zo rond het verspelen van Europees voetbal, en die kritiekpunten hadden vooral te maken met de samenstelling van de selectie.

Vandaar dat er nu nog steeds onvrede heerst op de tribunes, zoals Andre Onana terecht constateerde.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >