Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verkoopt Sánchez voor 40 miljoen euro aan Spurs

Het is dan eindelijk officieel: Davinson Sánchez is de duurste uitgaande transfer bij Ajax en de eredivisie. De Colombiaan vertrekt voor de lieve som van 40 miljoen euro naar Tottenham Hotspur. Er ligt nog een bonus van 2 miljoen euro in het verschiet.

18 augustus 2017 - 18:31
UsershyraDesktopajax_dataimages774755e811f33351399722f43948a8d6_normal
Sánchez is de duurste uitgaande transfer bij Ajax en de eredivisie. © Pro Shots

Met de bevestiging van de overgang van Sánchez komt er een einde aan een transfer die ontaardde in een regelrechte soap. Wel bij de selectie, niet bij de selectie, wel motivatie, geen motivatie en nog een halve knieblessure vanwege kunstgras.

Het verdiende allemaal niet de schoonheidsprijs, maar toen Spurs zich eenmaal had gemeld bij Ajax was het voor de 21-jarige Sánchez duidelijk: dit is een kans om niet te missen. Na lange onderhandelingen tussen Spurs en Ajax is er nu dan toch witte rook.

“De afgelopen week zijn veel gesprekken gevoerd met de zaakwaarnemers van Davinson en met Spurs. Lang leek het erop dat we er niet uit zouden komen. Eigenlijk wilden we hem helemaal niet laten gaan, dat speelde ook mee,” reageert Marc Overmars, die vervolgens toch instemde met het vertrek.

Het enorme bedrag wat Spurs bereid is op tafel te leggen, helpt uiteraard mee. Na een jaartje Ajax vertrek Sánchez voor 40 miljoen euro en dit bedrag kan nog een klein beetje oplopen, tot 42 miljoen euro in totaal. Ajax nam Sánchez vorig jaar voor slechts 5 miljoen euro over van Atlético Nacional en maakt dus dikke winst.

Als Ajax de bonus incasseert, is Sánchez 10 miljoen euro meer waard dan Arek Milik. De Pool werd vorig jaar voor 32 miljoen euro plus miljoentje bonus verkocht aan Napoli en was tot vandaag de duurste Ajaxspeler ooit. Daar zat nog wel een constructie met Bayer Leverkusen aan vast.

Ook Memphis Depay is uit de boeken geschrapt. Depay werd door PSV voor 34 miljoen euro verkocht aan Manchester United, Sánchez is nu dus een stukkie duurder. PSV had nog wel bonussen voor Depay kunnen incasseren, maar dat is er nooit van gekomen omdat alles uitdraaide op een grote teleurstelling. Depay speelt tegenwoordig voor Olympique Lyon.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >