Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Klaassen aangedaan door situatie rond Nouri

Davy Klaassen is amper weg bij Ajax of zijn oude club wordt geconfronteerd met een tragedie. De voormalig ploeggenoten van de aanvoerder maken moeilijke tijden door, vanwege het wegvallen van Appie Nouri. Ook Klaassen zelf is aangedaan door het nieuws uit Oostenrijk en Amsterdam.

19 juli 2017 - 21:00
UsershyraDesktopajax_dataimages6e0a43723df8d6507bbb33fa3dc12693_normal
Klaassen en Nouri speelden vooral samen op het trainingsveld. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Klaassen was de laatste twee seizoenen aanvoerder van Ajax en maakte deze zomer een transfer naar Everton. De man van bijna 30 miljoen euro is deze week even terug op bekend terrein. The Toffees verblijven in De Lutte, waar ook Ajax zich regelmatig voorbereidde op een nieuw seizoen.

De nummer 20 van Everton is de laatste weken veel op reis. Even terug naar Nederland om wat spullen op te halen, door naar Tanzania om een oefenwedstrijdje te spelen en via een training in Liverpool naar De Lutte, voor meer trainingen en een vriendschappelijk potje tegen FC Twente.

Met name via Twitter en WhatsApp laat Klaassen zich informeren over de gebeurtenissen bij Ajax. “Ik zat thuis bij Maarten Stekelenburg te kijken, maar was al op het vliegveld toen ik op Twitter las dat Nouri in elkaar was gezakt. 'Hij ligt al een kwartier op de grond...', appte Maarten. Vlak voor het opstijgen, kwam het bericht dat Appie stabiel en buiten levensgevaar was. Dat is goed. Lekker, dacht ik.”

“Ik zat in de stress en kon tijdens de vlucht nergens anders aan denken. Je kunt alleen niets doen. Ik landde en checkte meteen of er nieuws was,” vertelt Klaassen aan Ajax Life. “Een paar dagen later, kort voor een oefenwedstrijd, kwam het slechte nieuws. Vanaf toen... Ik had geen zin om te spelen en kon nergens anders aan denken. Echt niet normaal. Ik was helemaal niet blij na mijn eerste duel voor Everton. Totaal niet, ik was bedrukt. Het was echt moeilijk.”

Klaassen was graag met de Ajaxselectie meegegaan naar de bijeenkomst in Geuzenveld, bij het huis van Nouri. Maar dat ging niet. Hij kwam vrijdag terug uit Tanzania en moest zaterdag trainen. “Ik heb Appie's broer gesproken, wat moet je zeggen? Ik probeer te helpen door een bericht te sturen en te laten weten dat ik meeleef, maar je kunt niet zo veel. Ik vind het lastig, ja, dat ik er niet kan zijn. Ik ben dan weg, maar op dit soort momenten wil je erbij zijn. Ik wil veel meer doen dan ik kan.”

De band tussen Klaassen en Nouri was goed. “Afgelopen seizoen zeker, toen hij er echt een beetje bij kwam. Ik herkende iets van mezelf in hem, we hebben bij Ajax dezelfde route afgelegd. Appie was een beetje ongeduldig, maar niet te. Hij wilde heel graag en dan zei ik: het komt wel. 'Ja ja, ik blijf mijn best doen,' zei Appie dan. Hij was van plan om te vlammen, vertelde-ie een paar weken geleden nog. Het is echt een leuke jongen, ik heb het er moeilijk mee.”

Klaassen valt even stil. Je ziet ook aan hem dat hij het er moeilijk mee heeft. Waterige ogen. “Het is echt zielig, ook voor de familie Nouri. Ik sprak wat mensen bij Ajax en die zeiden: dit wil je nooit meemaken, dit is het allerergste,” vervolgt hij even later. “Hoe erg het ook is, je moet toch verder. Ajax speelt volgende week al een belangrijke wedstrijd. We moeten dit voor Appie doen, zeiden de jongens. Dat vind ik mooi. Of ik ga kijken woensdag? Ja, natuurlijk! Ik moet trainen die dag, maar ga ervoor zorgen dat ik kan kijken.”

We spraken Klaassen ook over zijn transfer, het aanvoerderschap bij Ajax en zijn eerste weken bij Everton. Die artikelen volgen nog.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >