Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cvitanich: 'Ajax is mooi, maar Nice blijft mijn club'

Dario Cvitanich (33) speelde voor Ajax en Nice. Daar waar velen de kansen voor beide ploegen vanavond op fiftyfifty schatten, is de Argentijn een stuk concreter. “Het is een mooi en spannend affiche, maar ik verwacht dat Nice zich kwalificeert,” aldus de oud-Ajacied.

26 juli 2017 - 13:31
UsershyraDesktopajax_dataimages2e35cc479ba0e430fff137e0a6ef5e32_normal
Cvitanich presteerde in Nice beter dan in Amsterdam. © Pro Shots

Nee, mooie herinneringen bewaren de fans en de Dario Cvitanich zelf niet aan zijn Ajaxperiode. Zo begon de spits (waar Ajax in 2008 zo'n 7,5 miljoen euro voor betaalde) als bankzitter achter Klaas Jan Huntelaar, maar wist hij ook na het vertrek van The Hunter naar Real Madrid nooit te overtuigen.

Blessures en verhuurperiodes resulteerden na 42 wedstrijden voor Ajax in een transfer naar OGC Nice in 2012. Cvitanich kende in Zuid-Frankrijk een uitstekend debuutseizoen. Hij scoorde er 22 keer in 32 duels, pakte individuele prijzen en werd een populaire speler.

Inmiddels zit de aanvaller weer in Argentinië, waar hij na omzwervingen in Mexico en Miami bij zijn oude club Banfield actief is. Grote kans dat hij - met een resterend eenjarig contract - daar zijn loopbaan ook beëindigt.

In de regionale krant Nice-Matin blikt de oud-Ajacied vandaag vooruit op het treffen tussen zijn voormalige werkgevers. “Mijn hart ligt bij zwart-rood. Ik ben blij dat Nice het zo goed doet. Ajax is een monument in het voetbal, Amsterdam een schitterende stad om te leven, maar Gym blijft mijn club.”

Cvitanich had een uitnodiging om de wedstrijd te komen kijken, maar moest dat afslaan omdat hij met zijn club in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zit. “Ik ben hier de aanvoerder en dan kun je niet zomaar drie of vier dagen weg. Ik ga de wedstrijd zeker voor de televisie kijken. Het is een mooi en spannend affiche, maar ik verwacht dat Nice zich kwalificeert.”

Dat er tijdens de wedstrijd een Argentijnse sfeer in het stadion zal hangen, bevreemdt Cvitanich niet. De fans willen een vergelijkbare sfeer oproepen met het Bombanera van Boca Juniors. “Dat is logisch. In Nice is het altijd heet. Het gaat er Argentijns aan toe. Er is veel passie op de tribune. Best uitzonderlijk voor een Franse club,” besluit hij. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >