Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Biertransfer in de Johan Cruijff Arena: Heineken komt

Goed nieuws voor Ajacieden die graag een biertje lusten. Vanaf komend seizoen wordt er in de Johan Cruijff Arena niet langer Grolsch, maar Heineken geschonken. Dit houdt in dat er eindelijk Amsterdams bier kan worden gedronken bij wedstrijden van Ajax.

17 juli 2017 - 11:25
UsershyraDesktopajax_dataimageseeb209eced86d01087ea76de3a1f2557_normal
Deze glazen worden binnenkort gevuld met Heineken. © Björn Martens

Het is niet dat Ajax of de Arena halverwege de jaren negentig niet wilde, maar door een rare samenloop van omstandigheden is er sinds de opening altijd Grolsch geschonken in de Arena. Dit stuitte veel supporters tegen de borst.

Gelukkig komt daar vanaf augustus verandering in. Het huidige contract tussen de Arena en Grolsch, toch een van de founders van het stadion, loopt deze zomer af en wordt niet verlengd. En daar komt Heineken alsnog om de hoek kijken.

Het gerucht zong al een tijdje rond, maar nu is het ook bevestigd. Er komen ruim 150 tappunten in het stadion, die worden voorzien van Heineken, maar ook van bier van dochters als Brand, Desperados en Amstel Radler. Ook Heineken 0,0 en cider Apple Bandit komt beschikbaar.

Heineken en de Arena gaan samen nadenken hoe het voor supporters op de tribune gemakkelijker wordt om biertjes te bestellen. Je kunt hierbij denken aan het bouwen van een bierapp of doe-het-zelfbiertaps. Zulke plannen waren er trouwens al eens, lees maar.

De bierinstallaties die nu in de Arena staan, worden door Heineken overgenomen van Grolsch. Alle horeacepunten worden de komende tijd verbouwd. De oostzijde van het stadion wordt nu al onder handen genomen. Heineken volgt deze verbouwing en geeft waar nodig advies.  Ook wordt de kennis van de Heineken Experience toegepast om de rondleidingen in de Arena te verbeteren.

Om het hele gebeuren nog een stukkie ingewikkelder te maken, wordt Ajax weer gesponsord door het Belgische Jupiler. Dit contract loopt tot medio 2020. Maar feit is dat er straks Heineken wordt geschonken. En gedronken. Proost!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >