Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars lijkt best open te staan voor overstap naar Arsenal

Er is sprake van een lijstje bij Arsenal met daarop namen van mogelijke technisch directeuren. Volgens Marc Overmars zou het best kunnen dat de naam Overmars ook op dat lijstje staat. En eventueel, mogelijkerwijs zou de voormalig vleugelflitser best openstaan voor een transfer naar Londen. Al heeft hij er wel heel veel woorden voor nodig om dat toe te geven.

14 april 2017 - 15:00
UsershyraDesktopajax_dataimages81bd88598e78bd5f2d1bcf7898d9058b_normal
Overmars lijkt een terugkeer naar Arsenal best te zien zitten. © Pro Shots

“Ik ken de club vrij goed, ik heb altijd redelijk contact gehouden met Arsenal. Dat is denk ik ook niet gek omdat ik er een paar heel mooie jaren heb gehad. Maar we zijn nu gefocust op Ajax, ik heb net getekend voor vier jaar, dus we zullen wel zien wat het brengt,” zegt Overmars voor de camera van Fox Sports met een grote glimlach, vlak voor de aftrap van Ajax - Schalke 04. Daarna voegt hij eraan toe dat hij nog niet heeft gesproken met de Londense club over de functie van technisch directeur.

Er is dus blijkbaar nog niet met zoveel woorden over gesproken, maar zou hij er voor openstaan? Op die vraag volgt een antwoord waar je even voor moet gaan zitten. “We zijn hier 4,5 jaar geleden begonnen met het idee dat we hetzelfde willen presteren als we als speler hebben gehaald. Dan kan vanavond natuurlijk een belangrijk aanzetje zijn, dat we naar de halve finales gaan.”

“We zijn ook een team in opbouw. Als je het vergelijkt met Schalke: die hebben een spelersbudget van honderd miljoen, wij twintig. We zijn natuurlijk een kleintje, maar moeten wel opboksen tegen de grote reuzen in het voetbal. Ik denk dat we het nu met de club hartstikke goed voor elkaar hebben. Directie, alles loopt goed. Het is ook gewoon een fantastisch team, dat we hopen bij elkaar te kunnen houden zodat het nog beter wordt. Dat is wel iets waar je tijd en energie in stopt en wat je graag wil afmaken.”

In dit lange antwoord zegt Overmars dus eigenlijk precies niks en Hélène Hendriks laat hem daar ook niet mee wegkomen. Ze confronteert hem met het feit dat hij om de vraag heen praat. “Daar ben ik wel goed in. Ik heb geleerd: lang doorpraten, dat verandert het onderwerp wel.”

"Andre heeft een fantastische aanbieding gekregen, maar het zal even moeten bezinken bij hem."

Maar dan moet Overmars toch echt antwoord geven op de vraag of hij openstaat voor Arsenal. “Pfoe… als speler had je toch altijd de ambitie om in Europa te spelen. Als ik eerlijk moet zijn: als het ooit in de toekomst moet gebeuren, kan dat best zo zijn.”

We noteren: ja, Overmars staat er voor open.

Contracten Tete, Viergever en Onana
Dan door naar de lopende zaken bij Ajax. Kenny Tete zou best bereid zijn om een nieuw contract te tekenen, maar de verdediger zegt niks te horen van Ajax. Volgens Overmars ligt dat anders. “Ik heb heel andere signalen ontvangen. Dat hij hier geen toekomst ziet en graag ergens anders wil spelen. Ik heb het meerdere malen te horen gekregen, dus ja…”

“We hebben al een tijd geleden met zijn zaakwaarnemer gesproken over een nieuwe aanbieding, maar dat was net op het moment dat hij buiten de basis kwam. Toen was de intentie er niet meer zozeer om te verlengen.”

Dan is er nog de situatie-Nick Viergever. De verdediger zou graag vanuit de club een signaal – in de vorm van contractverlenging – krijgen dat hij wordt gewaardeerd. Overmars is dat voorlopig niet van plan. “Dat contract loopt nog anderhalf jaar. Hij doet het hartstikke goed, we zijn hartstikke blij met hem. Maar wie weet dat er over anderhalf jaar iemand vanuit de jeugd doorkomt. We moeten altijd passen en meten en kijken of we iemands doorstroming blokkeren. We zijn heel erg tevreden met Nick en het is een goed teken dat hij het zo naar zijn zin heeft hier.”

Tot slot is er nog het spel rond de contractverlenging van Andre Onana. Volgens Overmars wil de keeper iets te grote stappen zetten binnen het salarishuis. “Hij doet het ook fantastisch, maar je kunt niet direct van de laagste categorie naar de hoogste springen. Daarin zit een weg der geleidelijkheid. Andre heeft een fantastische aanbieding gekregen die echt niet slecht is, maar het zal even moeten bezinken bij hem.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >