Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie: ‘MOTM overdreven, maar wel leuk natuurlijk’

Al tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen PSV werd Frenkie de Jong in de Arena uitgeroepen tot man of the match. Dat is allemaal heel leuk, maar de jonge Ajacied vindt daar dingen van.

11 december 2017 - 15:50
UsershyraDesktopajax_dataimages12009ff828e00765cd576401afb03bce_normal
De Jong: 'Als je ruimte ziet, dan moet je gaan.' © Pro Shots

“Ik vond het zelf wel een beetje overdreven, maar het is wel leuk natuurlijk,” vertelt De Jong met een grote grijns voor de draaiende camera’s van FOX Sports. “Ik had het niet verwacht, laat ik het zo zeggen.”

Op de vraag wie hij dan als man of the match zou kiezen heeft de bescheiden De Jong ook een antwoord paraat: “David Neres of Lasse Schöne denk ik.” Beide spelers troffen doel, maar komen gezien hun positie ook sneller voor de goal.

“Ik kan natuurlijk als een soort van centrale verdediger niet de hele tijd naar voren rennen,” reageert De Jong. Precies dat is echter wel wat hij op zeker moment deed toen plots de turbo aanging: met grote stappen stak hij het veld over om aan het einde van zijn rush het overzicht te bewaren met een knappe steekbal op Neres.

“Als het kan, dan doe ik dat natuurlijk,” stelt De Jong. “Dat was ook de opdracht. Indribbelen en doorschuiven als het kon. Is ook intuïtie. Als je ruimte ziet, dan moet je gaan. Als de tegenstander kort komt, moet je spelen of hem passeren. Maar dan moet je wel het vertrouwen hebben dat passeren lukt, want balverlies is op zo’n moment gevaarlijk.”

De Jong lijkt het Marcel Keizer steeds lastiger te maken. Of makkelijker, net hoe je het bekijkt. Hoe ziet de geboren middenvelder zijn huidige rol als inschuivende libero? “Het liefst speel ik gewoon op het middenveld, maar van mij mag hij (Keizer) het ook zo laten staan,” stelt De Jong met een twinkeling in zijn ogen.

Over het spel van PSV leek De Jong ietwat verbaasd. “Ze zakten wel heel ver terug en lieten ons voetballen. Ze noemen dat wel eens realistisch, maar ja, dat moeten ze ook zelf weten hoor,” stelt De Jong, met weer een gulle lach. Om er wel snel aan toe te voegen dat PSV wel gewoon zeven punten meer heeft.

Bekijk hier het hele item met Frenkie bij FOX Sports.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >